Намери ни
To Top

Рубльов обърна Циципас в спора за последното място на полуфиналите в Торино

Андрей Рубльов си осигури място сред четиримата най-добри на Финалите на АТР в Торино. В директен двубой за последната свободна квота за полуфиналите руснакът победи Стефанос Циципас с 3:6, 6:3, 6:2. Рубльов изглеждаше безпомощен в първия сет, но успя да обърне нещата в своя полза. Негов следващ съперник е Каспер Рууд.


 

Циципас игра изключително стабилно в началото на двубоя. Той проби в четвъртия гейм и не даде никакъв шанс на Рубльов да се доближи до него. Гръцкият тенисист не допусна нито една непредизвикана грешка в първия сет срещу цели 12 на Рубльов. 

Руснакът се преобрази във втората част и започна да поставя Циципас под все по-голямо напрежение. При 4:3 Рубльов получи две възможности за пробив и реализира втората от тях. Затварянето на сета обаче се превърна в трудна задача за седмия в световната ранглиста. На помощ отново дойде безмилостният му форхенд и резултатът беше изравнен. 

Циципас сякаш бе твърде уморен до края на мача и почти не оказа съпротива. Решаващият момент дойде още в третия гейм на заключителния сет, когато Рубльов проби. 25-годишният руснак уверено спечели следващите си подавания, а при 4:2 беше улеснен от две двойни грешки на Циципас, които окончателно решиха мача. 

Двамата записаха по 10 аса и 2 двойни грешки, но Рубльов направи повече уинъри. Той победи Циципас за първи път през годината, след като по-рано този сезон загуби от него в Астана и Мадрид.

Гледай тенис на MAX с най-вълнуващите двубои от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP Finals и Next Gen, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Тенис