Намери ни
To Top

Светльо Вуцов: Георги Петков ми разкри тънкост за дузпите, която използвам и ми се получава

Националният вратар Светослав Вуцов говори пред Sportal.bg в Ларнака, където отборът на Младен Кръстаич победи снощи Кипър с 2:0. Стражът на Славия разкри, че е получил ценен съвет от легендата Георги Петков относно изпълненията от бялата точка. Наскоро Вуцов спаси дузпа на звездата на Левски Ивелин Попов и се превърна в герой на „белите“ на „Герена“.


20-годишният вратар сподели, че продължава да мечтае един ден да бъде под рамката на Манчестър Юнайтед.

„Доста млади момчета сме събрани в националния отбор, това е хубаво, има една перфектна обстановка. Конкуренцията за вратарския пост е висока – и тримата сме млади и перспективни, пазим в отборите си, всеки иска да е на вратата на националния отбор.

Георги Петков ми е дал като съвет една тънкост, която да използвам при дузпите. Гледам да я използвам и ми се получва – вече имам три хванати дузпи в първенството. Изключително доволен съм. Не мога да кажа каква е, защото си я знаем само ние. При дузпите повече е психологическа игра. 

У мен няма обида спрямо Левски, гледам смело напред. Нищо лошо не тая в себе си спрямо Левски или към дадени хора оттогава. Нито аз, нито баща ми сме провеждали разговори с Уотфорд или с други клубове. Такива разговори може да води само моят президент Венци Стефанов, той може да коментира тези спекулации. 

Следя какво се случва с моя любим Манчестър Юнайтед. Продължавам да мечтая един ден да заема мястото на Давид де Хеа – мечтите са безплатни, гледам да ги следвам.

Моят любим отбор Италия няма да участва на световното първенство, може би ще симпатизирам на Бразилия. Може би заради техните вратари – Алисон и Едерсон, които са страхотни и гледам да копирам тяхната игра“, каза Светослав Вуцов. 

Ощр от категория efbet Лига