Намери ни
To Top

Циципас спечели голямото надлъгване с Медведев

Стефанос Циципас победи Даниил Медведев в равностоен и много качествен сблъсък от финалния турнир на АТР в Торино. Гръцкият тенисист се наложи с 6:3, 6:7(11), 7:6(1) и запази шансове за класиране на полуфиналите. В последния кръг от груповата фаза той ще се изправи срещу Андрей Рубльов, а Медведев ще срещне Новак Джокович, който вече си гарантира място в следващата фаза с успех срещу Рубльов по-рано днес. 

Срещата започна с ранен пробив в полза на Циципас и той поведе с 3:0.


Световният номер 3 беше по-агресивен и не пропускаше да излезе на мрежата, докато Медведев разчиташе на стабилна игра от дъното на корта. Това не беше достатъчно за обрат в първия сет, защото Циципас сервираше много уверено и нито веднъж не даде на съперника си възможност да го притесни сериозно. 

Медведев вдигна нивото на представянето си във втората част и също демонстрира силата на началния си удар. Логично се стигна до тайбрек, който се превърна в истинска драма. Медведев имаше аванс от 4:1, но загуби следващите 5 точки и това означаваше два мачбола за Циципас. Гъркът пропусна да затвори мача, а после пропиля още два мачбола. В крайна сметка Медведев се възползва и измъкна сета с 13:11. 

Руснакът беше много близо до пълен обрат, след като реализира пробив за 4:3 в решаващия сет, а след това удържа подаването си и принуди Циципас да сервира за оставане в мача. Когато най-много имаше нужда от прецизност, Медведев се пропука. Той допусна връщане на пробива и след размяна на по още един гейм, изхидът на двубоя остана да се реши в тайбрек. Този път Циципас беше безкомпромисен и даде само точка на противника си. 

Срещата продължи близо два часа и половина. Циципас за първи път спечели два поредни мача срещу Медведев и е амбициран да повтори постижението си от 2019 година, когато триумфира с титлата от финалите на АТР. Медведев e аут от битката за място на полуфиналите след двете си загуби до момента.

Гледай тенис на MAX с най-вълнуващите двубои от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP Finals и Next Gen, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Тенис