Намери ни
To Top

Джокович отново се оказа непреодолимо препятствие за Циципас

Новак Джокович стартира успешно участието си на финалния турнир на АТР в Торино. Сърбинът победи с 6:4, 7:6(4) Стефанос Циципас в двубой от “червената група” и записа девети пореден успех срещу най-добрия гръцки тенисист. След този мач Циципас окончателно загуби шансовете си да завърши годината като номер 1 в световната ранглиста. 

Джокович надигра Циципас наскоро на полуфиналите на “Мастърс”-а в Париж, а днес отново демонстрира по-здрави нерви в най-важните моменти.


Той направи ранен пробив в първия сет и нито за миг не изпусна инициативата. 

Джокович сервираше стабилно и затвори сета с 6:4. Циципас повиши нивото на представянето си във втората част, но пропусна шанс да пробие в четвъртия гейм. След това и двамата печелеха подаванията си, за да се стигне до тайбрек. В него Джокович натрупа солиден аванс от 5:1, но Циципас върна интригата с три поредни точки. Ноле обаче не позволи да се стигне до изненада и взе своето след час и 40 минути игра. 

“Пробивът в началото ми даде допълнително самочувствие. С Циципас напоследък правим много оспорвани мачове, затова не се изненадах, че и днес беше така. Сервисът ми работеше отлично, бях стабилен и в тайбрека. Настилката тук е по-бърза от миналата година и не е лесно да се контролира топката”, коментира след победата Джокович. 

В следващия си мач той ще премери сили с Андрей Рубльов, който по-рано днес надви Даниил Медведев. 

“Рубльов много е развил играта си. Той можеше да приключи мача в двата сета, но Медведев се бори до последния удар. Рубльов беше страхотен в тайбрека на третия сет. Надявам се да съм в най-добрата си форма за мача с него”, каза още сърбинът.

Гледай тенис на MAX с най-вълнуващите двубои от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP Finals и Next Gen, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Тенис