Намери ни
To Top

Саша Джорджевич е фаворит за селекционер на Китай

Сърбинът Александър „Саша“ Джорджевич е фаворит за селекционер на националния отбор на Китай по баскетбол, съобщава изданието MaxBet Sport. За последно Джорджевич бе начело на турския Фенербахче и спечели титлата на страната през 2022 година преди клубът да реши да прекрати договора му през лятото.

Ако информацията бъде потвърдена, легендарният бивш баскетболист Саша Джорджевич ще се завърне към треньорската професия на национални ниво след периода му начело на Сърбия. С представителния тим на родината си Джорджевич стигна до сребърни медали на Световното първенство през 2014 година, на Олимпийските игри през 2016-а и на Европейския шампионат година по-късно.


Той се раздели със сръбския национален отбор след петото място на Световното първенство през 2019-а.

На клубно ниво Саша Джорджевич е водил отбори като Панатинайкос, Олимпия Милано, Виртус Болоня, Байерн Мюнхен и Бенетон Тревизо. Печелил е титлите на Гърция, Италия и Германия, а с Виртус Болоня стана и шампион в Шампионската лига на ФИБА.

Отборът на Китай се стреми към участие на Световното първенство по баскетбол за мъже през 2023 година, като има актив 4-2 в група Б на квалификациите в зона Азия.

Ощр от категория Баскетбол