Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2022/11/screenshot404814.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Циципас не остави шансове на Томи Пол – Sportove
Намери ни
To Top

Циципас не остави шансове на Томи Пол

Стефанос Циципас за първи път се класира на полуфинал на турнира от сериите “Мастърс 1000” в Париж. Гръцкият тенисист не се затрудни с Томи Пол и го победи с 6:2, 6:4. Във втория кръг американецът отстрани Рафаел Надал, а след това се справи и с Пабло Кареньо-Буста, но срещу Циципас беше безпомощен. 

Световният номер 5 отрази 7 точки за пробив и в същото време реализира и трите си шанса да спечели подаването на съперника.


Началото беше трудно за гърка, но той измъкна откриващия гейм и веднага проби за 2:0. Пол пропусна да върне интригата, но Циципас отново показа характер и спаси три поредни точки за пробив. 

След това за Циципас беше лесно. Той затвори сета с два поредни гейма на нула, а в началото на втората част продължи да играе със забележително спокойствие. Томи Пол се държа равностойно до десетия гейм, когато Циципас направи успешни излизания на мрежата и затвори мача. 

За гръцката звезда това беше победа номер 60 през сезона. Той все още има шансове да завърши годината като водач в ранглистата. Негов съперник на полуфиналите ще е Новак Джокович.

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи тенис двубои от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Тенис


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558