Намери ни
To Top

Ливърпул – Наполи (съставите)

Шампионската лига си остава турнир, в който Ливърпул се представя успешно, въпреки че тимът продължава със слабото си представяне в първенството. В последните си два мача във Висшата лига мърсисайдци загубиха от два от най-слабите отбори – Нотингам и Лийдс. В ШЛ обаче те са в серия от четири поредни победи.

Отборът на Юрген Клоп приема летящия Наполи с някакви надежди, че може да си върне за загубата в Неапол.


За да завърши на първо място в групата, Ливърпул трябва да спечели с повече от три гола. И двата отбора са си осигурили участие на осминафиналите, а тимът на Лучано Спалети няма загуба от април и е в серия от 13 поредни победи във всички турнири. 

Ибрахима Конате се завръща в тима и е титуляр, а Джо Гомес отива на пейката. Анди Робъртсън получава почивка и е заменен от Костас Цимикас. Къртис Джоунс и Джеймс Милнър са част от халфовата линия, заедно с Фабиньо и Тиаго. Очаква се Джоунс да играе в по-предни позиции и да помага на атаката, която е в лицето на Салах и Фирмино. Титуляр за Наполи е Матео Политано, въпреки че е на един жълт картон от наказание. Пьотър Жиелински получава почивка и започва на пейката, където са Джакомо Распадори и Джовани Симеоне.

ЛИВЪРПУЛ – НАПОЛИ

ЛИВЪРПУЛ: Алисон, Цимикас, Конате, Ван Дайк, Александър-Арнолд, Фабиньо, Милнър, Тиаго, Джоунс, Салах, Фирмино
НАПОЛИ: Мерет, Оливера, Ким, Йостигор, Ди Лоренцо, Ангиса, Лоботка, Ндембеле, Кварацхелия, Политано, Осимен

Снимки: Imago

Ощр от категория Световен футбол