Намери ни
To Top

Ще угаснат ли надеждите на Барселона в Шампионската лига?

Днес предстои да се изиграят вторите 8 мача от 5-ия кръг в груповата фаза на Шампионската лига. Времето за грешки изтече и всяка стъпка накриво може да е фатална. Предвид класирането в отделните групи, още тази вечер можем да научим имената на доста от отборите, които ще продължат на осминафиналите, а ще има и такива, които ще загубят окончателно шансовете си. 

Група “А” е единствената, в която няма равенство до момента.


Наполи е с пълен актив от 12 точки и вече си гарантира място в следващата фаза, но ще се опита да продължи блестящото си представяне и при домакинството на Рейнджърс. Тимът на Лучано Спалети не срещна проблеми на “Айброкс” и спечели с 3:0. Шотландците трудно ще намерят поводи за оптимизъм, но едва ли ще се дадат без бой в Неапол. 

Много по-голям е залогът в мача между Аякс и Ливърпул. След доброто начало, нидерландците регистрираха три поредни загуби и само победа днес ще ги остави в битката за второто място. Ливърпул е в значително по-изгодна ситуация и ще се класира напред дори при равенство. Юрген Клоп има доста кадрови проблеми, но се очаква отборът да реагира след заслужените критики, последвали загубата от Нотингам през уикенда. 

В група “В” е сигурно, че Брюж вече е осминафиналист. Белгийците са приятната изненада на турнира и взеха 10 точки от първите 4 мача, а още по-впечатляващото е, че в тях не допуснаха нито един гол. Тази вечер на “Ян Брейдел” пристига Порто, който ще търси отмъщение за загубата с 0:4 у дома. “Драконите” са втори в групата и ако спечелят, а Атлетико Мадрид загуби от Байер (Леверкузен), ще си гарантират участие в директните елиминации. 

Атлетико все още зависи само от себе си, но победата срещу “аспирините” е без алтернатива. “Дюшекчиите” са в добра форма, но това не си личи от резултатите им в Шампионската лига. Тимът на Диего Симеоне има да си връща на Байер за загубата с 1:2 в Германия и ще се надява Порто да не спечели в Брюж, за да излезе втори преди последния кръг. Леверкузен може да остане в играта за място на осминафиналите само с победа на “Сивитас Метрополитано”. 

В група “С” големият въпрос е дали Барселона ще се прости с надеждите си за място на осминафиналите още днес. Каталунците не успяха да надвият Интер в най-зрелищния мач от началото на турнира и сега трябва да разчитат на чудо. Първото условие е да победят Байерн (Мюнхен) на “Кап Ноу”, а второто и по-малко вероятно – Интер да сбърка у дома срещу аутсайдера Виктория (Пилзен). Байерн ще играе без напрежение, след като вече си свърши работата и събра максимален актив от 12 точки. 

За Интер двубоят с Виктория е мачбол. “Нерадзурите” неведнъж през последните години се проваляха в групите на ШЛ, но този път едва ли ще изпуснат питомното. Съставът на Симоне Индзаги е наясно, че с успех днес ще се бетонира на второто място и ще излезе пределно мотивиран. Гостите от Чехия са без точка и с 16 допуснати гола до момента и рискуват да подобрят рекорда за най-слабо представяне в историята на турнира. 

В група “D” всички отбори са с шансове да продължат на осминафиналите. Най-близо до постигането на тази цел е Тотнъм. “Шпорите” са водачи в подреждането със 7 точки, а довечера приемат Спортинг и евентуална победа ще означачва минимум второ място в крайното класиране. Спортинг ще преследва поне равенство в Лондон, за да остане в голямата игра преди последния кръг. 

Марсилия започна много колебливо, но с 6-те точки от мачовете срещу Спортинг изскочи на втора позиция и ще я брани с цената на всичко. Гостуването на Айнтрахт (Франкфурт) е от решаващо значение. При победа и в същото време успех на Тотнъм срещу Спортинг, марсилци ще са сигурни осминафиналисти. За германците шансове ще има само и единствено при победа.

Ощр от категория Световен футбол