Намери ни
To Top

Синоптикът Янков: Циганското лято продължава с пълна сила, ето кога живакът удря 28 градуса

„Ще се радваме на топло време. Вторник следващата седмица ще бъде най-топлият ден – с температури до 24-28 градуса. Циганското лято, което настъпва от Димитровден, ще бъде в пълната си сила. Сутрините ни очакват ниски температури от 3 до 8 градуса, но високи градуси в следобедните часове“, това съобщи синоптикът Петър Янков в студиото на „България сутрин“ по Bg On Air.


Днес и утре страната е под влияние на малко по-хладен въздух, а дневните температури ще се движат между 17 и 22-23 градуса, стана ясно още от думите му.

За предстоящия уикенд ни очаква следното време: в събота температурите ще се повишават и ще бъде сравнително топло, но ще има облаци следобед. Валежи не се очакват. В неделния ден ще бъде подходящо за планински туризъм – с температури от рода на 20-25 градуса.

„Есента е сезонът на мъглите. С това топло време ще има намалени видимости в сутрешните часове. Ще бъдат често явление, шофьорите трябва да минават. Традиционно местата са мъгли са: Ихтиманското поле, северно от Благоевград, Севлиево и поречията – по Марица на изток от Пловдив“, заяви още Янков. 

По думите му засега няма условия за студени ветрове. Днес може да се усети по-ниска температура, но в близката седмица не се очакват студени ветрове.

„Няма лошо време, има лошо облекло. Следете краткосрочните прогнози и бъдете информирани за времето. Днес ще бъде сравнително по-хладно в следобедните часове. Връхната дреха ще бъде необходим аксесоар“, завърши синоптикът.

Ощр от категория