Намери ни
To Top

Жоржиньо не е доволен от предложението на Челси за нов договор

Ръководството на Челси е отправило първото си предложение към Жоржиньо за подновяване на договора на играча. Настоящият контракт на бразилеца с италиански паспорт е до лятото и затова лондончани вече са се заели със задачата да го убедят да преподпише. 30-годишният футболист обаче не е останал впечатлен от предложените му параметри и е отхвърлил първата оферта, съобщава „Лондон Ивнинг Стандард“.

Предложението на Челси е било за заплата близка до тази, която играчът получава в момента, а именно 120 хил.


паунда на седмица. Италианският национал обаче настоява за увеличение на възнаграждението поне до 150 хил. паунда, колкото получава и Сесар Аспиликуета след като се съгласи да преподпише през лятото.

Макар да има интерес към него от страна на други клубове, желанието на Жоржиньо е да остане на „Стамфорд Бридж“, така че преговорите между двете страни ще продължат в следващите седмици. Футболистът обаче иска от клуба да покажат, че гледат на него като на важен играч, на когото смятат да разчитат в следващите сезони.

Жоржиньо бе привлечен в Челси от Наполи през 2018 година и бързо се наложи като важна част от отбора. До момента той има 201 мача, 28 гола и 9 асистенции за лондончани, с които спечели Шампионската лига, Лига Европа, Суперкупата на Европа и Световното клубно първенство. Освен това той спечели и Евро 2020 с Италия и бе определен за най-добър халф на турнира.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Световен футбол