Намери ни
To Top

Брайтън отново не успя, Нотингам измъкна точка от „чайките“

Брайтън допусна нов разочароващ резултат и завърши наравно 0:0 в домакинството си на Нотингам Форест в двубой от 12-ия кръг на Премиър лийг. Това бе четвърти пореден двубой за “чайките” без победа.

Домакините изиграха силно първо полувреме, в което почти не оставяха шансове на своя противник. Действията в него се развиваха основно пред вратата на Дийн Хендерсън, а играчите в синьо и бяло отправиха цели 11 удара по посока на неговата врата, като топката веднъж срещна и горната греда след опит на Леандро Тросар, но така и не успяха да стигнат до желаното попадение.


Ситуацията на терена не се промени особено през втората част. Домакините продължаваха да са много по-опасния и острия тим, но им липсваше прецизност в отиграванията в последната третина на терена.

Нотингам на свой ред опита на няколко пъти да изнесе играта в предни позиции, основно след 60-ата минута, но те се изерпваха особено с няколко неточни изстрела.

Играчите на Доберто де Дзерби имаха отлична възможност в 82-ата минута, когато едно центриране стигна в напълно свободния Паскал Грос в наказателното поле, но отново Дийн Хендерсън направи поредното си добро спасяване.

По този начин Брайтън отново не успя да спечели и остава на 7-ата позиция в класирането на Премиър лийг с 15 точки, а Нотингам все още е предпоследен със само 6.

Снимки: Imago

Ощр от категория Световен футбол