Намери ни
To Top

Бонучи отправи обръщение към Ювентус преди градското дерби

Капитанът на Ювентус Леонардо Бонучи написа отворено писмо до феновете на отбора в навечерието на дербито срещу Торино.

„Бианконерите“ излизат утре в ключов мач от Серия „А“ срещу градския съперник. Играчите бяха събрани на подготвителен лагер на тренировъчния център в Континаса след загубата с 0:2 от Макаби (Хайфа) в Шампионска лига. Юве има 13 точки в девет мача в първенствто и е на 10 зад лидера Наполи.


Положението на „Старата госпожа“ в ШЛ е още по-трудно, тъй като тимът загуби три мача от четири и ще бъде елиминиран в груповата фаза, ако Бенфика и ПСЖ спечелят мачовете си срещу Макаби.

„Това е труден период за нас и феновете. Дали градското дерби идва в правилния момент? Ще видим. Междувременно, като капитан на отбора, искам да напиша това писмо. В миналото победите в дербито ставаха повратни моменти за нас. Ако играя, ще постигна и важна цел: 400 мача в Серия „А“ като титуляр. Като се има предвид, че всяко дете мечтае да играе поне един такъв мач, участието в това дерби би било още по-вълнуващо. Безценно е да излезеш от тунела преди началото на мача със същия пламък в очите на дете, но вече с опита на човек, който е играл много такива мачове. Дербито винаги е специален мач и дори години наред разликата между двата отбора да беше наистина значителна, сега ще се борим за три жизненоважни точки, което се отнася и за двата тима.

Семейството ми и аз имаме късмета да живеем в Торино, прекрасен град. Когато мачът наближи, атмосферата е друга. Когато срещна фенове на Торино на улицата, някои се обръщат към мен подигравателно, докато други ме молят да не наранявам сърцата им. След това Кристиано Роналдо пристигна и Андреа Белоти си тръгна, така че това ще бъде първото дерби, в което цялото семейство ще подкрепя един и същ отбор: “черно-белия”. Очаквам с нетърпение да играя, смисълът на спорта е да включиш страстта и да подкрепиш своя отбор. Надявам се, че ще бъде страхотно шоу на и извън терена. Хубаво дерби за всички, нека по-добрият победи“, написа Бонучи в обръщението си към феновете, публикувано в “Ла Република”.

Лоренцо Бонучи, най-големият син на италианския национал, беше фен на Торино, тъй като неговият любим играч беше Андреа Белоти, който напусна тима след края на договора си през лятото, присъединявайки се към Рома като свободен агент.

Ощр от категория Световен футбол