Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2022/10/screenshot400413.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Моуриньо: Понякога играчите правят обратното на това, което им казвам – Sportove
Намери ни
To Top

Моуриньо: Понякога играчите правят обратното на това, което им казвам

Треньорът на Рома Жозе Моуриньо не бе никак доволен от представянето на неговия тим в срещата с Лече (2:1). „Вълците“ бяха с човек повече от 22-рата минута, но въпреки това играта им не вървеше и едва се добраха да трите точки. Португалецът заяви, че играчите му са правили обратното на това, което им е казвал.

„Не си спомням много мачове 11 срещу 10, които съм искал да свършат възможно най-скоро.


Да, имаше умора, физическа и психологическа. Трудно се играе в четвъртък и след това в неделя. Гледах мача на Удинезе и Аталанта и се вижда разликата в представянето на два отбора, които имат само по един мач на седмица. Но това не може да ни е оправдание. Започнахме мача гладни, движехме топката с интензитет и бързина. След това срещу 10 ни стана по-трудно, защото те се прибраха, а и ние започнахме да разиграваме по-лошо. Прави ми впечатление, че когато има умора, играчите правят нещата по-сложно, отколкото по-просто. Трябваше да движим топката повече, да създаваме празни пространства, но Белоти бе единственият, който имаше някакви идеи с топка в крата. Лече пък чакаше последните 10 минути, за да рискува всичко в търсене на изравняване. Истина е, че имахме шансове да вкараме повече, но също така е истина, че и те можеше да ни изравнят с малко повече късмет. Разбира се, бих предпочел да вземем трите точки с добра игра, но сега ще се задоволя и само с резултата“, заяви Моуриньо.

„Можем да тренираме, за да се подобрим и го правим, но някои неща са повече психологически. Например, в края Тами Ейбрахам имаше голов шанс, но след това вместо да се върне и да помогне в защита, той се изолира от играта. Това е типично за някой, който отчаяно иска да вкара гол. Чувал съм неговите коментари, негативните му мисли и съм притеснен от твърде многото докосвания на топката, от забавянето на атаките и трядността да намира свободни пространства. Понякога, когато гледам запис на някой мач, си мисля, че явно италианският ми е ужасен, защото виждам как играчите правят обратното на това, което им казвам“, допълни Специалния.

Той коментира и контузията на Дибала: „Смятам, че е доста лоша. Не съм доктор, но от обясненията, които Пауло ми даде, ми се струва, че е малко вероятно да го видим повече в игра до края на годината“.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите мачове от италианските Serie A и Coppa Italia, на живо, в ефира на MAX Sport 3.

Ощр от категория Световен футбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558