Намери ни
To Top

Алистър Овърийм победи Бадр Хари на GLORY Collision 4

Легендата Алистър Овърийм се завърна с победа в кикбокса.

„The Reem“ се изправи срещу друга легенда в лицето на Бадр Хари. Двамата оглавиха събитието GLORY Collision 4, което се проведе в Арнем (Нидерландия).

Срещата им беше доста интересна и Хари я печелеше, но се отпусна в третия рунд.


В първите два рунда Бадр Хари водеше в резултата.

В първия рунд Алистър Овърийм беше доста пасивен и Бадр взе рунда със своите тежки лоу кикове и крошета.

Във втория рунд Бадр Хари отново беше по-добър, докато Овърийм не го разклати със здрав ъперкът. Хари спечели и този рунд, но двама от съдиите бяха за Овърийм.

В третия рунд Алистър Овърийм даде всичко от себе си и беше близо до победата с нокаут. Овърийм на два пъти прати Бадр Хари на земята. Мароканецът показа сърце и се изправи от тежките нокдауни, но изглеждаше доста изморен. Малко не стигна на Овърийм да го победи с нокаут. Бадр Хари успя да се спаси, като влизаше в клинча.

В крайна сметка битката стигна до съдийско решение, което беше в полза на Овърийм – (29-26, 28-27, 28-27, 28-27, 28-27).

Ако не бяха тези два нокдауна, то тогава Овърийм щеше да загуби. С тази победа Алистър навлезе в серия от 6 поредни победи в кикбокса.

Той се завърна на ринга след 12 години в ММА.

Алистър се провъзгласи за новият шампион в тежка категория на GLORY. На ринга се качи шампиона Рико Верхувен, който застана лице в лице с Овърийм.

Двамата ще мерят сили през 2023 година.

След битката Хари сподели, че обмисля да сложи край на кариерата си. С тази загуба той навлезе в серия от 5 поредни загуби. Неговата статистика в GLORY включва 5 загуби и 2 несъстояли се битки. Мароканската звезда явно най-накрая ще склони да се пенсионира. Хари така и не успя да запише победа в GLORY.

mma.bg

Ощр от категория Бойни Спортове