Намери ни
To Top

Кварацхелия за Наполи, целите, Спалети, Анчелоти, идолите и сравненията

Новата звезда на Наполи Хвича Кварацхелия даде обширно интервю пред “Кориере дело спорт”, в което обсъди различни теми, свързани със себе си и с отбора.

За Наполи като семейство

Това е отбор, пълен със страхотни играчи. Ако продължаваме така, можем да се целим по-високо от това, за което всички си мислят. Всяка победа беше изключителна, но трябва да продължим да работим все повече и повече.


Наполи е като семейство – задружен колектив, който работи с отдаденост. Всички вървим в една и съща посока, това е чудесен тим. 

За своите цели и за тези на отбора

Работя усилено, за да се подобрявам, защото все още има толкова много неща, което трябва да науча. Едно е сигурно: искам да стигна върха. Скудетото е мечта, а на този етап осминафиналите в Шампионската лига са целта. Има толкова много отбори на високо ниво и затова ще ни бъде трудно: Милан, Интер, Ювентус, Лацио, Рома, Аталанта и дори Удинезе, които започнаха сезона добре. Нямам граници, можем да израстваме заедно, ръка за ръка, без лимити.

За Лучано Спалети

Преди трансфера ми, с него си казахме толкова много неща. Срещнахме се в Неапол, в неговия дом. Той наистина е страхотен треньор. Гледа ме отстрани и ми казва какво мога да правя и какво не. Той ме кара да се подобрявам и е майстор.

За семейството си

Те са с мен почти през цялото време: родителите ми и двамата ми братя. Единият е по-голям, а другият е по-малък, на 12 години. Той също играе в Грузия за Викингс и е доста добър, казва се Торнике. Защо не Наполи да вземе и него? Засега обаче приятелката ми е в Грузия, където учи медицина.

За Карло Анчелоти и своите идоли

Беше голяма емоция за мен, когато Анчелоти ме нарече специален играч и призна, че в клуба са ме следяли още по негово време. Това ме направи щастлив и му благодаря от все сърце. Кристиано Роналдо е моят идол, въпреки че първият ми беше Гути от Реал Мадрид. Когато играех по улиците на Тбилиси с приятелите ми, носех бяла фланелка, изписана с неговото име на гърба.

За сравненията с Диего Марадона и Джордж Бест

Тези неща не ме притесняват. Мисля, че е трудно да достигна тези нива. Работя за себе си, за да бъда Квара. 

За другите спортове, които следи

Да, следя и други спортове като баскетболната НБА. Стеф Къри ми е любимият играч и дори съм използвал неговото отпразнуване след мои голове.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите мачове от италианските Serie A и Coppa Italia, на живо, в ефира на MAX Sport 3.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Световен футбол