Намери ни
To Top

Верстапен не очаква лесна победа за Ред Бул в Япония

Преди началото на уикенда за Гран При на Япония пилотът на Ферари Шарл Леклер продгнозира, че тимът на Ред Бул ще има предимство на „Сузука“, което ще бъде сходно с това, което „Биковете“ имаха на белгийската „Спа“ в края на август.

„Имаме различна кола тук, кола, която работи добре на всякакъв тип писти. Ред Бул ще бъдат силни тук, тази писта е подобна на „Спа“, затова очаквам те да са силни. Надявам се и ние да се представим по-добре, отколкото там“, заяви Леклер в специално интервю за сайта racingnews365.


com.

В Белгия предимството на RB18 позволи на Макс Верстапен да спечели квалификацията с аванс от близо 0.7 секунди преди Карлос Сайнц. В неделя пък световният шампион триумфира с близо 17 секунди пред своя съотборник Серхио Перес, въпреки че потегли 14-ти заради наказание.

Според самия Верстапен обаче балансът на силите в Страната на изгряващото слънце няма да бъде същият като този в Белгия.

„Има много прилики между двете писти, но тук се кара с малко повече притискане. Ние се представихме добре на „Спа“, където други отбори просто не се спрявиха. Затова мисля, че сега няма да сме в същата позиция. На „Монца“ видяхме, че Ферари бяха бързи колкото нас в една обиколка. Все още мисля, че те са трудни за побеждаване в една обиколка. Надявам се ние да имаме предимство в състезанието, но като цяло очаквам близка битка“, каза световният шампион.

Този уикенд той ще има своя втори шанс да си гарантира предсрочно титлата за 2022 година. За целта той ще трябва да спечели с поне осем точки повече от Леклер и шест повече от съотборника си Серхио Перес.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите състезания от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт