Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2022/10/screenshot399513.jpeg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Порто изкова драматичен успех над Леверкузен – Sportove
Намери ни
To Top

Порто изкова драматичен успех над Леверкузен

Порто постигна първа и много ценна победа в група „В“ на Шампионската лига, след като се наложи с 2:0 над Байер (Леверкузен) на своя „До Драгао“. Срещата обаче предложи доста драма, като и гостите могат да съжаляват, че не си тръгнаха с нещо от този мач.

Още в 15-ата минута Байер можеше да открие резултата, след като Калъм Хъдсън-Одой порази вратата на съперника, но след разглеждане с ВАР попадението не бе зачетено заради нарушение в хода на атаката.

След това същото се случи и с Порто.


В 41-вата минута Мехди Тареми бе точен, но и тук ВАР показа, че е имало игра с ръка на негов съотборник преди това и голът бе зачеркнат от официалната статистика.

След това пък в края на полувремето защитник на Порто докосна топката с ръка в своето наказателно поле и съдията даде дузпа за германците. Патрик Шик обаче не успя да вкара, като ударът му бе спасен от вратаря Диого Коща.

През второто полувреме Порто все пак наложи волята си. В 69-ата минута Тареми центрира за Зайду, който с глава на далечната греда бе точен за 1:0.

В 87-ата минута Тареми пусна извеждащ пас за Галено в пеналта и той елегантно копна топката над вратаря за 2:0.

Накрая гостите завършиха срещата в намален състав, след като Фримпонг влезе грубо в крката на Галено и получи втори жълт и червен картон.

След този мач ситуацията Порто събра актив от 3 точки и излезе на 2-рата позиция в групата. Байер е със същия актив на 3-ото място.

Ощр от категория Световен футбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558