Намери ни
To Top

Жул Кунде разкри защо е предпочел Барса пред Челси

Новият бранител на Барселона Жул Кунде призна, че е избрал испанците за сметка на Челси заради казаното от треньора Чави Ернандес по време на разговор помежду им. Това лято бившият играч на Севиля имаше оферта и от “Камп Ноу”, и от “Стамфорд Бридж”, но се спря на тази на каталунците.

“Говорих и с Тухел (бившият мениджър на Челси – б.р.) и усетих, че и той ме иска в отбора си, но просто казаното от Чави ми хареса повече”, заяви Кунде пред “Екип”.


“Пристигнах в голям клуб, който е имал силни години, макар в последно време те да не са толкова много – добави френският национал. – Присъединих се към един проект, който не бих нарекъл започване отначало, защото вече имаме силен отбор, а по-скоро променен. Исках да стана част от тази нова вълна тук, която ще преследва трофеи и ще се опита да върне Барселона на мястото му сред най-добрите. След това дойде и срещата ми с Чави, в която си говорихме основно за футбол. Усетих, че той е уверен и познава отлично както мен като човек, така и играта и качествата ми.”

Ощр от категория Световен футбол