Намери ни
To Top

Станимир Стоилов: Очаквам тотална каша

Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов говори преди дербито от десетия кръг на efbet Лига срещу Локомотив (София). Той коментира и други важни теми около „сините“.

„Двамата са здрави, дадохме почивка на Роналдо и Уелтон, но ще вземат участие в тренировката днес и в мача“, започна опитният специалист.

„Не мисля, че бройката, която от Локомотив ще отпуснат, ще повлияе на феновете.


Нашите привърженици ще бъдат там и 100 билета да отпуснат. Като гледам Локомотив е претъпкан постоянно, явно с тази цел се правят ограниченията. Не е нормално да има за двата гранда различни цени. Трябва да питате отбора на Локомотив и собственика им, с който уж се явяваме партньори. Нашият клуб стана доста добър дразнител“, добави още той.

„Локомотив (София) и Левски винаги е било добро столично дерби. Винаги са ставали истински битки и дербита. Предпочитам винаги да говорим за футбола. Локомотив направи сериозно израстване. Направиха и добра селекция. Опитват се да играят добър футбол. Проблемите обаче първо може да си създадем ние. Трябва да играем на максималното ниво. Имам яснота в състава за утре. Знам как трябва да изглеждаме. Трябва да го покажем на терена. В нашия отбор се създаде група от 14-15 човека и вече има конкуренция. Ивелин Попов се стара много, но сега ще идва времето за набиране на максимална форма. Той вече може да взима по-често участие в мачовете. При него е важно да се трупат игрови минути.

Нормално е да има допълнителна мотивация в бившите играчи на Левски, които сега са част от Локомотив (София). Ние винаги се радваме, когато нашите противници са на максимално ниво. Ще стане добър футболен сблъсък.

Ние изпратихме нашето желание първенството да приключи до 30-и ноември, за да може футболистите, които имат почти 9 месеца цикъл от мачове и тренировки, да се предпазят от бъдещи травми. До този момент обаче няма разговори. Очаквам всичко при нас да е наобратно. Ние би трябва да прекъснем, като всички отбори. Добре е да се знае, защото това са паузи, които трябва да се организират. При нас очаквам всичко да е обърнато с главата надолу. Очаквам тотална каша, но се надявам да седнем и да дискутираме, за да знаем паузата и програмата. Нашите бразилски футболистите не са се прибирали почти една година“, завърши Станимир Стоилов.

Ощр от категория efbet Лига