Намери ни
To Top

Ботев (Пд) има нелеката задача да излиза от кризата срещу ЦСКА 1948

Отборите на ЦСКА 1948 и Ботев (Пловдив) се изправят един срещу друг в среща от 10-ия кръг на efbet Лига. Двубоят в Коматево започва в 20:00ч., а главен съдия на мача е Драгомир Драганов.

Домакините ще търсят задължителен успех, с който да заличат лошия спомен от изминалото дерби на Пловдив, спечелено от Локомотив с 1:0.


Трите точки са от голямо значение за „канарчетата“, които имат само една победа от началото на сезона. Тя дойде у дома срещу отбора на Септември (София) с 3:1.

Задачата на Ботев обаче няма да бъде никак лека, имайки предвид, че в Пловдив гостува временният лидер в efbet Лига. От началото на кампанията воденият от Любослав Пенев ЦСКА 1948 постигна серия добри резултати и неслучайно заема първата позиция. Столичани пристигат в Пловдив след победа над Берое с 4:0.

„Червените“ ще бъдат без своето ново попълнение в атака Евгений Сердюк. Документите на украинския голаджия все още не са готови, както призна Любослав Пенев на официалната си пресконференция преди срещата. 

За Ботев продължава да отсъства Па Конате, като на негово място до момента действа Мохамед Брахими. През седмицата „канарчетата“ се разделиха с Марио Младеновски. Бранителят подсили северномакедонския шампион Шкупи. Трансферът на Емануел Току в Турция не бе финализиран, а преотстъпването на Димитър Тонев в Берое пропадна заради забавяне на документите от страна на пловдивския клуб. 

БОТЕВ (ПЛОВДИВ) – ЦСКА 1948

Вероятни състави:

БОТЕВ ПД (3-4-2-1): Ханкич; 

Ощр от категория efbet Лига