Намери ни
To Top

Херта е изненадан от факта, че Ред Бул го искат в Алфа Таури

Американецът Колтън Херта е останал изненадан от факта, че от Ред Бул са се свързали с него и са му предложили място в тима на Алфа Таури за следващия сезон във Формула 1. Евентуалното преминаване на американеца в екипа от Фаенца ще се случи при няколко условия, като най-важното от тях е ФИА да му издаде нужния суперлиценз.

„Когато разбрах за интереса бях изненадан, защото не мислех, че попадам в радара на който и да е. Всички в Макларън бяха доволни от начина, по който премина тестът, колко добре подготвен бях физически и психически.


Мисля, че това помогна. Но да, бях изненадан, когато разбрах за интереса на Алфа Таури към мен“, заяви Херта пред motorsport.com.

Американецът имаше шанса да седне зад волана на автомобил от Формула 1 по-рано тази година. Той стори това по време на специален тест със стар автомобил на Макларън, който се проведе на пистата „Портимао“ в Португалия. 

За негово съжаление обаче последните индикации от ФИА са, че той няма да получи суперлиценза, без който няма как да се състезава във Формула 1. Причината за това е ясна и това е потенциалният негативен ефект върху Формула 2 и Формула 3, който едно подобно решение от страна на ФИА може да окаже върху двата шампионата. Както е известно във Формула 2 се печелят повече суперлиценз точки, отколкото в Индикар, където Херта се състезава през последните няколко години. 

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт