Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2022/09/screenshot394993.jpeg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Лигата на конференциите има своя чар – Sportove
Намери ни
To Top

Лигата на конференциите има своя чар

Днес започва истинската битка в третия по сила турнир на УЕФА – Лигата на конференциите със срещите от първия кръг на груповата фаза. Първоначално повечето анализатори гледаха скептично към създаването на тази надпревара, но през миналия сезон тя доказа, че има своя чар и своето място в европейския футбол. Сега е време за втория сезон, който обещава да е не по-малко вълнуващ от първия.

Този турнир бе създаден с идеята да даде шанс за евроизява на някои от по-малките отбори, които трудно успяват да пробият в другите два големи турнира – Шампионската лига и Лига Европа.


Големите европейски грандове липсват, но пък за сметка на това тук можем да опознаем някои по-екзотични отбори, които да блеснат на европейската сцена. Миналия сезон такъв като че ли бе Бодьо/Глимт, а през тази кампания ще видим дали ще има друг, който да изпъкне по същия начин.

За голямо съжаление този път няма да има българско участие в тази надпревара. Нашите представители Ботев (Пловдив), Левски и ЦСКА отпаднаха в пресявките към груповата фаза и не успяха да си гарантират място напред.

И тук фаворитите преди началото на надпреварата са отборите от големите първенства. Уест Хам, Фиорентина, Виляреал, Кьолн, Ница, АЗ Алкмаар и т.н. Те обаче имат навика да подценяват участието си в турнира, което дава шанс на останалите да изпъкнат. Междувременно пък ще следим с интерес и представянето на някои по-нетрадиционни за евротурнирите отбори като Балкани, Вадуц, Пюник, Шамрок Роувърс, Силкеборг и т.н.

В първия кръг на турнира има няколко мача, които приковават вниманието ни. Сред тях са сблъсъкът между Виляреал и Лех (Познан), срещата между Ница и Кьолн, домакинството на Уест Хам срещу ФКСБ, гостуването на Партизан срещу Словачко, срещата между Хартс и Истанбул (Башакшехир) и др.

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи мачове от Лига Европа и Лига на Конференциите, на живо, в ефира на MAX Sport.

Ощр от категория Световен футбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558