Намери ни
To Top

Лига Европа обещава зрелище, отново с българско участие

И тази година вторият по сила турнир на УЕФА – Лига Европа, обещава да ни осигури доста зрелищни сблъсъци по терените на Стария континент. Макар да няма толкова много от най-големите грандове, в турнира има достатъчно класни отбори и всеки от тях се е прицелил в трофея. Само ще споменен клубове като Манчестър Юнайтед, Арсенал, Рома, Лацио, ПСВ Айндховен, Фейенорд, Реал Сосиедад, Бетис, Монако и т.н. Добрата новина е, че в тази елитна компания отново имаме и български представител.


Шампионът Лудогорец не успя да влезе в групите на Шампионската лига, но пък направи достатъчно, за да попадне в тези на Лига Европа и днес стартира участието си с домакинство не на кого да е, а на Рома на Жозе Моуриньо.

Още от първия кръг на груповата фаза имаме някои доста интересни сблъсъци. Гвоздеят на вечерта изглежда ще бъде на „Олд Трафорд“, където Манчестър Юнайтед ще има доста сериозно изпитание в лицето на Реал Сосиедад. Друг доста солиден двубой е този между Лацио и Фейенорд на „Олимпико“. Арсенал стартира кампанията си в турнира с коварно гостуване на Цюрих, а доста любопитен изглежда и двубоят от група „Н“ между Цървена звезда и Монако в Белград.

Макар и с не толкова звездно участие, но има и още няколко срещи, които обещават да бъдат доста интригуващи. Сред тях са сблъсъците между Фенербахче и Динамо (Киев), Нант – Олимпиакос, ПСВ Айндховен – Бодьо/Глимт, Ференцварош – Трабзонспор и тн.

А не можем да изключим възможността и в някои от останалите мачове да видим изненади, тъй като силите са доста изравнени и със сигурност всеки ще се бори със зъби и нокти да се докаже пред футболна Европа.

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи мачове от Лига Европа и Лига на Конференциите, на живо, в ефира на MAX Sport.

Ощр от категория Световен футбол