Намери ни
To Top

Швьонтек се справи с Дейвис, Квитова спря Мугуруса

Световната №1 Ига Швьонтек преодоля още едно препятствие на последния за годината турнир от Големия шлем – US Open. Полякинята записа победа с 6:3, 6:4 над американката Лорън Дейвис за около 2 часа игра и вече е на 1/8-финал.

В първия сет Швьонтек се нуждаеше от един пробив, за да сломи съпротивата на съперничката си. Във втория обаче нещата не тръгнаха добре за 21-годишната тенисистка, която допусна ранен пробив и изоставане с 0:3 гейма, а след това и с 1:4.


Тя обаче показа борбения си дух и спечели пет поредни гейма, за да направи обрат в сета и по този начин да спечели и мача с 6:4 в своя полза.

Следващата съперничка на Швьонтек ще бъде германката Юле Ниймайер, която отстрани Кинуен Женг след 6:4, 7:6(5).

По-рано вечерта Петра Квитова и Гарбинье Мугуруса изиграха истински трисетов трилър помежду си. Чехкинята обаче наложи волята си с 5:7, 6:3, 7:6(10) за 2 часа и 38 минути игра на „Луис Армстронг Стейдиъм“.

На 1/8-финалите се класира и другата чехкиня Каролина Плишкова. Тя също трябваше да прави обрат, но успя да сломи съпротивата на Белинда Бенчич след 5:7, 6:4, 6:3 в своя полза.

Шестата поставена Арина Сабаленка записа доста по-лесен успех в два сета – 6:0, 6:2 над Клара Бюрел и също продължава пътя си напред в турнира.

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи тенис двубои от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Тенис