Намери ни
To Top

Барселона 0:0 Манчестър Сити

Отборите на Барселона и Манчестър Сити играят при резултат 1:1 на „Камп Ноу“ в благотворителна контрола с цел набиране на средства за борбата срещу коварната болест амиотрофична латерална склероза (АЛС), от която страда инициаторът на приятелския мач Хуан Карлос Унсуе – бивш вратар и помощник-треньор на каталунците. Хулиан Алварес откри резултата в 21-вата минута, а Пиер-Емерик Обамеянг го изравни в 29-ата.

Преди началото на мача именно Унсуе държа реч, заобиколен от играчите и щабовете на двата тима, както и от хора, които, подобно на него, страдат от тази болест. Също така бившият асистент на Луис Енрике символично изпълни първия удар на мача, след което прегърна капитана на Барса Серхио Бускетс и се настани на скамейката на гостите до своя познат от периода им като футболисти в „блаугранас“ – Пеп Гуардиола, който сега води Сити.


Бившият наставник на Барса и неговият възпитаник Чави Ернандес, които се изправят един срещу друг като треньори за първи път, не са заложили на най-добрите си възможни състави, но изборът им на титуляри е достатъчно респектиращ.

Домакините започнаха с ранен натиск. Така още в третата минута се стигна до първото им чисто положение за гол. Тогава Сержи Роберто, чиято майка почина именно от АЛС, центрира към Обамеянг, който стреля отблизо с глава на Щефан Ортега спаси удара с блестящ рефлекс. Само две минути по-късно Кесие направи рейд и нанесе шут от дистанция, който обаче беше спрян от близката греда. Малко след това и Рафиня отправи изстрел, който без проблеми беше спасен от противниковия страж. 

И все пак първият гол в двубоя падна във вратата на домакините в 21-вата минута, когато Иняки Пеня изпусна лесна топка и стоящият точно до него Алварес просто я добута в мрежата му, давайки аванс на „небесносините“. Барса обаче изравни резултата само осем минути по-късно. Тогава Рафиня центрира от пряк свободен удар, Бускетс отклони с глава топката към Обамеянг, който с прецизно воле я прати в мрежата за 1:1.

В 31-ата минута Силва пробва опасен шут, който беше отразен от Пеня с първото му спасяване в срещата. В 37-ата Обамеянг изведе Рафиня на добра позиция, но Уокър успешно блокира бразилеца. Малко след това Палмър направи смел опит да се разпише и изстрелът му се оказа неточен.

БАРСЕЛОНА – МАНЧЕСТЪР СИТИ 1:1

0:1 Алварес (21′)

1:1 Обамеянг (29′)

Барселона: Пеня, Алба, Кунде, Пике, Роберто, Де Йонг, Бускетс, Кесие, Торес, Обамеянг, Рафиня

Манчестър Сити: Ортега, Люис, Уокър, Диас, Гомес, Силва, Филипс, Палмър, Марес, Алварес, Фоудън

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Световен футбол