Намери ни
To Top

Аякс вкара шест в първото си домакинство

Аякс постигна втора победа в Ередивизи, но много по-убедителна от тази с 3:2 срещу Фортуна (Ситард) на старта на сезона. Грандът от Амстердам съкруши с 6:1 Грьонинген в първото си домакинство, а Стивън Бергвайн направи хеттрик и съвсем заслужено беше избран за играч на мача. 

Привлеченият от Тотнъм нападател откри в 4-ата минута, но гостите изненадващо изравниха чрез Сирил Нгонге в 10-ата. До почивката Антони и Бергвайн успокоиха феновете на „Йохан Кройф Арена“, а през второто полувреме домакините продължиха да се забавляват.


Бергвайн направи резултата 4:1 в 57-ата минута с хубав диагонален удар и оформи хеттрика си, в 66-ата Кенет Тейлър опъна мрежата след пас на Брайън Броби, а в 88-ата Стиввън Бергхаус реализира дузпа. 

Аз Алкмаар спечели с 3:2 гостуването си на Спарта (Ротердам) и също е с пълен актив от 6 точки след втория кръг. В тази група е и Твенте, който разгроми с 3:0 Фортуна (Ситард). Един от головете беше дело на бившия футболист на Лудогорец Вирджил Мисиджан. Волендам пък загуби с 1:4 у дома от НЕК Неймеген. 

Ощр от категория Световен футбол