Намери ни
To Top

Манчестър Юнайтед 0:2 Брайтън, Рашфорд със сериозен пропуск

Манчестър Юнайтед и Брайтън играят при 0:2 в първия кръг на Премиър лийг за този сезон. За домакините това е и дебют в официален мач на новия им мениджър Ерик тен Хаг. Най-слабото звено на Юнайтед в лицето на отбраната през миналата година отново направи няколко сериозни грешки в първите петнайсетина минути, но отиграванията на гостите не доведоха до сериозни опасности.

 „Чайките“ откриха резултата в 30-ата минута, когато успореден пас на Уелбек намери свободния Паскал Грос и той открии резултата.


Манчестър Юнайтед продължава да е изключително пасивен и твърде лесно да губи топката, а отлично представящия се тим на Брайтън държи инициативата в свои ръце. Резултатът бе удвоен в 40-ата минута, когато няколко отлични подавания между играчи на Брайтън свариха напълно неподготвени бранителите на домакините и в крайна сметка след намеса на Де Хеа топката отново се озова в Маскал Грос, който се разписа за втори път в двубоя.

 Новината от лагера на “червените дяволи” е очакваното отсъствие на Кристиано Роналдо от титулярния състав, където обаче са две от новите попълнения в лицето на Лисандро Мартинес, който ще си партнира в центъра на отбраната с Хари Магуайър, и Кристиан Ериксен, който ще е трябва да демонстрира своята креативност в средата на терена. В атака най-вероятно Бруно Фернандеш ще е в центъра в ролята на фалшива деветка, а по крилата ще играят Джейдън Санчо и Маркъс Рашфорд. 

Междувременно футболистите бяха посрещнати от протести срещу собствениците от страна на феновете около “Олд Трафорд”. 

Мениджърът на Брайтън Греъм Потър ще търси по-голяма стабилност в защита залага на схема с трима в отбрана. По цялата дължина на фланга ширина на атаките ще трябва да дават Соли Марч и Леандро Тросар. В средата на терена “чайките” ще очакват много изобретателност и атакуващо мислене от страна на Адам Лалана и Мойсес Кайседо, а Алексис Мак Алистър, който се възстанови от проблеми с ахилеса, и Паскал Грос ще подпомагат Дани Уелбек, който е на върха на атаката.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Световен футбол