Намери ни
To Top

Евертън 0:0 Челси, отменен гол на Стърлинг

Евертън и Челси играят при резултат 0:0 на „Гудисън Парк“ в мач от първия кръг на Висшата лига.

Евертън стартира добре, но тази тендеция не се задържа дълго. Гостите започнаха да създават положения и в седмата минута Хавертц стреля с глава, но право в ръцете на Пикфорд. Малко по-късно неразбирателство в защитата на „карамелите“ накара вратаря да излиза.


Пикфорд прати топката в краката на Хавертц, но Годфри успя да го притисне и германският национал стреля покрай вратата. 

Намесата на Годфри беше решителна, но му коства много. Той получи, както изглежда, тежка контузия и беше изнесен на носилка. На негово място влезе Мейсън Холгейт. След подновяването на играта Пикфорд трябваше да се справя с удар на Маунт.

Следващите минути тимът на Лампард стоеше по-добре на терена. В една ситуацията Кулибали се намеси решително, каот изби топката след центриране. Стърлинг се опита да изборит дузпа, след като падна в наказателното поле, но съдията не му обърна внимание. Едуард Менди трябваше да се намесва за първи път в 24-ата минута, когато отрази удар с глава на Тарковски след центриране ан Миколенко.  

Челси не успяваше да създава много пред вратата на съперника, а домакините не се възползваха от пролуките, които се откриваха в защитата на на лондончани. На няколко пъти тимът на Лампард организира добри контраатаки, но бъркаше при последното подаване. Малко преди почивката Стърлинг прати топката в мрежата, но попадения нямаше, тъй като английският национал беше в положение на засада. 

Новите попълнения Рахийм Стърлинг и Калиду Кулибали са в титулярния състав и ще направят своя дебют. Марк Кукурея, който вчера стана играч на клуба, пък е на резервната скамейка. Там е и Конър Галахър, който се завърна от наема си в Кристъл Палас. Томас Тухел не залага на изявен централен нападател, като в атака ще действат Стърлинг, Мейсън Маунт и Кай Хавертц.  

Франк Лампард също залага на подвижна тройка в атаката в лицето на Демарай Грей, Антони Гордън и новото попълнение Дуайт Макнийл. Доминик Калвърт-Люин е контузен, а Саломон Рондон е наказан. Друго ново попълнение – Джеймс Тарковски, е част от защитната тройка. 

ЕВЕРТЪН – ЧЕЛСИ

ЕВЕРТЪН: Пикфорд, Тарковски, Мина, Гордфри, Патерсън, Дукуре, Иуоби, Миколенко, Макнийл, Гордън, Грей
ЧЕЛСИ: Менди, Силва, Аспиликуета, Кулибали, Джеймс, Чилуел, Канте, Жоржиньо, Маунт, Стърлинг, Хавертц

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Световен футбол