Намери ни
To Top

Ново италианско приключение за Борислав Младенов

Виртус Имола привлече българския баскетболист Борислав Младенов за новия сезон, съобщи сайтът pianetabasket.com. Така българският плеймекър, който е син на легендата Георги Младенов, остава в Италия, след като бе в Римини през последните два сезона, но вече ще играе на по-високо ниво в Серия „Б“. 

Младенов, който е популярен като Боби в Италия, ще носи жълто-черната фланелка на тима от Имола. Младенов направи дебют с Римини в Серия „Б“ при треньора Масимо Барнарди, след което се върна в България и спечели националната купа с Левски.


Следва завръщане в Римини и средно по 10 точки на мач през сезона 2020-21 и средно по 5 през сезон 2021-22. 

„Хиляди благодарности и поздрави на всички тифози“, каза Борислав Младенов при представянето си. „Избрах отбора, защото се събрахме много млади баскетболисти, с които съм играл и познавам. А и треньорът Марко Регаци ме информира, че тимът е амбициозен. Сигурен съм, че ще направим добър сезон“, добави 22-годишният българин. 

„През миналия сезон имах мускулна контузия на бедрото на левия крак, която ме извади от игра за един месец, но сега съм добре. Аз съм момче, което много бързо се адаптира на новите места“, успокои той новия си тим.

Снимки: Владимир Иванов

Ощр от категория Баскетбол