Намери ни
To Top

Мартин Стоев: Надявам се скоро да покорим и върха

Младежкият национален отбор по волейбол на България под 20 години остана със сребърните медали на Европейския младежки олимпийски фестивал в Банска Бистрица. Селекционерът на тима Мартин Стоев призна, че няма как да е напълно доволен, при положение, че отборът загуби два пъти от Италия на първенството.

„Състезанието беше сериозно и ни даде представа къде се намираме и къде са другите година преди Европейското първенство. За поредна година взимаме отличие, което означава, че не сме си губили времето.


Но има и разочарование, това ни е третият сребърен медал. Надявам се да прескочим и това препятствие, надявам да се е още на следващото състезание“, пожела си Стоев в изказване пред сайта на волейболната федерация.

„Италия има трима нови състезатели – двама централни блокировачи и един посрещач. Те се засилиха доста в сравнение с миналата година. Най-голяма разлика между двата отбора е в техническата грамотност. Те са по-добре от нас, затова ни победиха. Най-важното е, че имаме 12 равностойни състезатели“, каза още треньорът.

„Не съм усещал трудни моменти по пътя към финала по отношение на физика и психика. Момчетата пораснаха. Надявам се да направят по-бързо прехода между юноши и мъже“, добави той.

„В подготовката за Европейското първенство ще работим да подобрим нашите слабости. На второ място кой може да е недоволен? На финала загубихме от по-добър отбор от нас, но вече не мога да кажа същото за поляците“, категоричен е Стоев.

„На 15 август започва вторият етап от подготовката за това лято. Ще се води в София. Надявам се момчетата да са здрави“, завърши Мартин Стоев.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите двубои от волейболното Световното първенство 2022, на живо, в ефира на MAX Sport.

Ощр от категория Волейбол