Намери ни
To Top

Лапорта: На изненаданите от селекцията ни бих казал, че Барса се завърна

Трансферните действия на Барселона това лято накара мнозина европейски клубове да изразят съмнения как действат каталунците. Испанският гранд имаше сериозни финансови проблеми, но въпреки това направи мабащна селекция и привлече футболисти за сериозни суми. От Байерн и Челси бяха най-критични, но мнозина други се питат как Барса успява да направи тези трансфери. Президентът на каталунците Жоан Лапорта отговори на критиците в Ню Йорк, където отборът обяви партньорството си с агенцията на ООН за бежанците.


За критиките на треньора на Байерн Юлиан Нагелсман Лапорта заяви: “Те да гледат техните си сметки, получиха сериозна сума от трансфера на Левандовски. Уважавам всеки и не се меся в работите на другите. Конкурентите ни виждат, че правим добра селекция и играчите искат да дойдат в Барса. На изненаданите от това бих казал, че сме живи, завърнахме се и може да има още изненади. Изграждаме страхотен отбор, както треньорът искаше. Чави, Барса и играчите заслужават това усилие, за да могат да се борят за трофеи”.

“Вероятно те не мислеха, че можем да направим това, но тези хора не бяха оценили силата на Барса и възможностите на новото ръководство. Това е невежество, липса на информация за клуба. Лостовете, които използвахме, ни направиха по-силни. Вече сме обърнали страницата. Барса има 120-годишна история и активи с голяма стойност, много по-голяма от тези на друи клубове.

За телевизионните права става дума за 25 години, а не за 50, както някои предлагаха. Изчислили сме 667,5 милиона евро. Следователно вършим добра работа. Предпочитах да не го правим, но трябваше да го направим, защото беше необходимо и футболът не чака. Имаме над 400 милиона фена, които изискват повече от нас. Ще се борим на терена и ще видим кой каква работа е свършил. Не го казвам, за да споря, но да се притесняват за техните си клубове”, коментира Лапорта критиците на клуба.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Световен футбол