Намери ни
To Top

Близо 200 тенисисти си оспорваха отличията на международния турнир за аматьори „Albena Open“

Близо 200 тенисисти си оспорваха наградите в осмото издание на международния тенис-турнир за аматьори в курортния комплекс „Албена“, съобщиха от пресцентъра на ваканционното селище.

„Albena Open“ е най-голямото по рода си състезание в България и второто по мащаб от веригата  „Sportya“ – след това в румънската столица Букурещ. Надпреварата в „Албена“ носи  най-високото Platinium ниво по регламента на организацията, в която членуват над 150 клуба от десет държави. Регистрирани са над 25 000 играчи, а годишно се провеждат 650 турнира, посочват от пресцентъра на курорта.


На „Albena Open“  състезателите играха във формат два от три сета, като на финала на програмата бяха обявени победителите в отделните нива. В края на състезанието играчите определиха „Albena Open“ за флагман на турнирите от веригата „Sportya“ и оцениха високо спортната инфраструктура в курорта, добавят от ваканционното селище.

Гледайте всички най-вълнуващи тенис двубои от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Ощр от категория Тенис