Намери ни
To Top

Лудогорец и Локомотив (Пд) обещават интригуващ сблъсък

Лудогорец и Локомотив (Пловдив) се изправят един срещу друг в дербито на втория кръг в efbet Лига. Двата тима ще премерят сили в Разград, а двубоят започва в 21:00ч. Главен съдия на срещата е Никола Попов. 

Двубоят обещава да бъде повече от интересен, имайки предвид последните мачове между двата тима, в които драмата бе пълна.


През последните години Локомотив се научи да играе силно срещу Лудогорец, а двубоите срещу шампионите никога не са лесни. 

И Лудогорец, и Локомотив спечелиха своите мачове от първия кръг. Разградчани, водени от наставника Анте Шимунджа тръгнаха ударно с 3:0 срещу Септември в София, а Локомотив постигна обрат с 2:1 срещу Пирин (Благоевград) на „Лаута“. През седмицата пък Лудогорец имаше тежък мач от първия квалификационен кръг на Шампионска лига. В него „орлите“ спечелиха с 1:0 гостуването си на Сутиеска и с общ резултат 3:0 в двете срещи продължават напред. Това обаче може да се окаже от полза за Локомотив и наставника Александър Томаш, който разполагаше с повече дни почивка от последния си мач. 

През седмицата гостите от Пловдив се подсилиха в нападение с бразилеца Евандро, но той едва ли ще вземе участие в мача, имайки предвид това, че не е водил подготовка с отбора. Лудогорец пък се раздели със защитника Шакил Пинас. Той беше продаден в шведския Хамарби.

Локомотив понесе сериозен удар след първия мач срещу Пирин, в който тежка контузия получи полузащитникът Петър Витанов. Той разкъса връзки на глезена и ще отсъства от терените поне три седмици. 

В последните шест мача между двата тима на четири пъти Лудогорец триумфира, а в две от срещите Локомотив се поздрави с успеха. 

В последните шест срещи „Хювефарма Арена“ балансът е същият – четири успеха за Лудогорец и две победи за пловдивчани, като последната такава дойде на 8-и май 2021 година. Тогава Локо спечели мача с 2:1. 

eftbet Лига, 2 кръг: 

ЛУДОГОРЕЦ – ЛОКОМОТИВ (ПЛОВДИВ) 

Вероятни състави: 

ЛУДОГОРЕЦ: Падт, Сисиньо, Терзиев, Вердон, Недялков, Гонсалвеш, Сантана, Янков, Делев, Рик, Тисера 

ЛОКО: Пиргов, Павлов, Бидунга, Паскалев, Василев, Зебли, Петрович, Карагерен, Илиев, Дион, Боруков 

Стадион: „Хювефарма Арена“, Разград 
Съдия: Никола Попов 
Начало: 21:00 часа

Ощр от категория efbet Лига