Намери ни
To Top

Чисора: Не обичам лесните битки, а такива срещу силни боксьори като Пулев

„Никога не избирам лесни битки, предпочитам трудни съперници“, каза Дерек Чисора след победата си над Кубрат Пулев в двубой в тежка категория на професионалния бокс в Лондон. Британецът спечели със съдийско решение – 116:112, 112:116, 114:116 пред около 7000 зрители в зала „О2 арена“ в Лондон. С успеха Чисора взе реванш за загубата от Пулев през 2016 година. 

„Беше тежко. Не ми остава още много време в бокса и затова предпочитам здрави битки. В осмия рунд Пулев ме удари с ъперкът и ще излъжа, ако кажа, че съм не съм бил наранен. Трябваше да се събера. На път съм да се върна, искам да ви представя шоу“, каза Чисора пред BBC. 

Промоутърът Еди Хърн описа сблъсъка с Пулев като „задължителна“ победа за Чисора. „Хората говорят за Чисора и се питат „трябва ли да окачи ръкавиците“. Той току-що победи боксьор от топ 15, топ 10 в тежка категория в света, така че как можете да го критикувате? Ако той печели такива битки срещу силен боксьор като Кубрат Пулев, защо да не продължи със спорта?“, каза Хърн.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Бойни Спортове