Намери ни
To Top

Лига на нациите: България – Словения 1:1! Следете мача ТУК!!!

Волейболистите от националния отбор на България излизат днес от 18,00 часа срещу европейския вицешампион Словения в зала „Ерго Арена“ в Гданск (Полша) във втория си мач от Група 6 в последната състезателна седмица на Лигата на нациите.

Българските „лъвове“ започнаха в Гданск със загуба от еврошампиона Италия с 0:3, а сега ще се изправят срещу вторият в Европа. България има до момента само една победа над Иран в Лигата и се нуждае от още успехи, за да си гарантира оставането в турнира и през следващата година. „Трикольорите“ заемат предпоследното 15-о място с актив от 6 точки.


От друга страна Словения стартира късно снощи на турнира в Полша с гръмка победа над Сърбия с 3:0 гейма. Европейските вицешампиони са 9-и във временното подреждане с 4 победи, 5 загуби и 12 точки, като запазиха реални шансове да се класират за финалите в Болоня (Италия), но за целта ще им трябва още успехи, включително задължителен срещу България.

Ще припомним, че България и Словения изиграха две приятелски срещи в София преди началото на Лигата на нациите, като словенците спечелиха и двете – с 3:2 и 4:1.

Европейските вицешампиони от Словения дръпнаха бързо с 4:0 след блокада и технична атака на Клемен Чебул. Ас на Светослав Гоцев и 2:4. Успешна атака на Радослав Парапунов и 4:6. Перфектна блокада на Светослав Гоцев и 7:8. Страхотна контра на Светослав Гоцев и 9:10. Троен български блок спря атака на Тончек Щерн – 10:10. Единична блокада на Георги Сеганов спря нова атака на Тончек Щерн и България поведе с 11:10. Единичен блок на Александър Николов спря атака на Рок Можич и националите поведоха с 12:10 при техническото прекъсване. Пайп на Рок Можич възстанови равенството при 13:13. Блокада на Алекс Николов спря атака на Клемен Чебул – 14:13. Мощен сервис на Алекс Николов накара Тончек Щерн да атакува в аут – 16:14. Марк Лебедев взе прекъсване за Словения. Мартин Атанасов атакува успешно от зона 2 – 17:15. Мощна атака на Радослав Парапунов по блокадата 19:18. Блокада на Тончек Щерн изведе европейските вицешампиони напред при 21:20. Николай Желязков взе прекъсване за България. Пайп на Рок Можич доведе резултата до 22:20. Николай Колев атакува успешно в центъра за 21:22. Нов пайп на Рок Можич не даде шанс за игра- 23:21. Клемен Чебул атакува технично и изведе словенците до геймбол. при 24:21. Аспарух Аспарухов влезе в игра и веднага атакува успешно от зона 4 за 22:24. Технична атака на Клемен Чебул донесе успеха на Словения в първата част с 25:22.

Аспарух Аспарухов остана на игрището в началото на втората част. Атака в центъра на Николай Колев и 2:2 в началото на втората част. Троен блок спря атака на Мартин Атанасов – 4:6. Мартин Атанасов атакува успешно от зона 4 – 5:6. Светослав Гоцев изравни при 7:7. Ас на Мартин Атанасов и 8:7. Словения поведе с 12:11 при техническото прекъсване. Блокада на Светослав Гоцев спря атака на Тончек Щерн – 12:12. Алекс Николов атакува перфектно по правата от зона 2 за 17:18. Мартин Атанасов мощна атака над блокадата и 21:20 за България. Единична блокада на Светослав Гоцев и България поведе с 22:20. Марк Лебедев взе прекъсване за Словения. Успешна атака на Мартин Атанасов от зона 4 и националите стигнаха до геймбол при 24:22. България спечели втората част с 25:22, след като словенския разпределител Грегор Ропрет влезе в нашето поле. 

БЪЛГАРИЯ – СЛОВЕНИЯ 1:1 (22:25, 25:22)
БЪЛГАРИЯ: Георги Сеганов, Радослав Парапунов, Мартин Атанасов, Александър Николов, Светослав Гоцев, Николай Колев – Власилав Иванов-либеро (Аспарух Аспарухов)
Старши треньор: НИКОЛАЙ ЖЕЛЯЗКОВ
СЛОВЕНИЯ: Грегор Ропрет, Тончек Щерн, Клемен Чебул, Рок Можич, Ян Кожамерник, Ален Пайенк – Ян Кошенина-либеро
Старши треньор: МАРК ЛЕБЕДЕВ.

Гледайте най-вълнуващите волейболни двубои от Лигата на Нациите (мъже и жени), на живо, в ефира на MAX Sport.

Ощр от категория Волейбол