Намери ни
To Top

Ботев (Враца) завърши наравно със съперника на Ботев (Пловдив) в Лигата на конференциите

Ботев (Враца) и АПОЕЛ (Никозия) играят един срещу друг при резултат 0:0 в контрола на Националната футболна база в “Бояна” в столицата. Кипърският тим се подготовя в родината ни и ще премери сили с няколко български тима, а след това ще се изправи срещу Ботев (Пловдив) отново във втория предварителен кръг на Лигата на конференциите. Двубоят между врачани и АПОЕЛ ще се излъчва на живо по Sportal.bg.

Ботев започна по-активно срещата.


Още в 4-ата минута Браян Переа остана сам срещу вратаря, но вместо да завърши с шут, той подаде наляво към свой съотборник, който се оказа в засада и така не се стигна до нищо интересно. Последваха два корнера за врачани, които обаче не бяха оползотворени. 

15

Ботев (Враца) - АПОЕЛ (Никозия)

Впоследствие играта се изравни, а АПОЕЛ започна да контролира повече топката, но не създаваше почти никакви положения. В 18-ата минута Кингсли Кофи Сарфо стреля от границата на наказателното поле, но Краси Костов успя да се намеси. 

Двата отбора показваха високо темпо, като атаките бяха ту към едната, ту към другата врата. Чистите ситуации за гол обаче не бяха толкова много. В 40-ата минута Кингсли Кофи Сарфо центрира добре отляви и Антреас Каро стреля с глава, но Краси Костов оново успя да се намеси добре. Това се оказа и последното интересно положение за първата част. 

15

Ботев (Враца) - АПОЕЛ (Никозия)

Второто полувреме започна така, както завърши първото – с много тичане и на високо темпо. В 56-ата минута влезлият като резерва Гомес опита късмета си от разстояние, но не успя да намери очертанията на вратата на Ботев. В 63-ата минута Генов не успя да засече остро подаване отдясно. 6 минути по-късно Костов трябваше да се намесва при изпълнение на пряк свободен удар от страна на Гомес.

В 77-ата минута разбъркване в защитата на АПОЕЛ позволи на влезлият като резерва Фелипе Са да отнеме, да направи няколко крачки в наказателното поле и да стрлея опасно, но вратарят на кипърците спаси.

БОТЕВ (ВРАЦА) 0:0 АПОЕЛ

Стартови състави:

Ботев (Враца): 76. Красимир Костов, 77. Мартин Николов, 4. Луис Фелипе, 5. Мартин Кавдански, 8. Диего Фераресо, 2. Стефан Гаврилов, 9. Даниел Генов, 37. Чавдар Ивайлов, 28. Красимир Тодоров, 21. Жан-Пиер Да Силва, 20. Браян Переа

АПОЕЛ: 22. Симоне Скуфет, 2. Антреас Каро, 7. Георгиос Ефрем, 8. Лукас Виера де Соуза, 18. Джианис Сатсиас, 21. Димитрис Теодору, 35. Парис Поликарпу, 42. Христос Уилър, 44. Кингсли Кофи Сарфо, 74. Ставрос Георгиу, 76. Стилианос Вронтис

Снимки: Владимир Иванов

Ощр от категория efbet Лига