Намери ни
To Top

Виктория Томова – Мария Сакари 1:1

Виктория Томова играе срещу петата в света Мария Сакари от Гърция в среща от втория кръг на „Уимбълдън“. Срещата ще се играе на корт номер 1 – вторият по големина на коплекса с капацитет над 12 000 зрители.

Първата ракета на България започна уверено двубоя. Още във втория гейм тя стигна до възможност да пробив.


Отличен ретур, добро излизане на мрежата и грешка на Сакари доведоха до тази възможност. Гъркинята обаче направи отлична къса топка и след това завърши на мрежата. Тя не допусна други колебания и си взе гейма.

Вчера 27-годишната софиянка постигна втора победа в основната схема на турнир от „Големия шлем“ и тя отново бе на тревата в Англия. Предишният път бе през 2018 г. Томова, която в момента е 112-а в световната ранглиста, показва отлична форма на трева и миналата седмица стигна до четвъртфиналине в Ийстборн.

Българката и Сакари са се срещали само веднъж досега, като eдинственият мач между двете досега е на финал на турнир на веригата ITF в Унгария през 2016-а. Тогава българката печели титлата след обрат с 4:6, 6:0, 6:4 над своята съперничка. 

От тогава Сакари бележи голям прогрес и през 2021 г. игра на полуфиналите на „Ролан Гарос“ и US Open. През март тази година тя достигна до номер 3 в световната ранглиста. Най-доброто й постижение на „Уимбълдън“ обаче е достигане до трети кръг.

Гледайте всички най-вълнуващи тенис двубои от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Ощр от категория Тенис