Намери ни
To Top

Странно или не, Стойчо Стоев не си познава футболистите

Наставникът на Левски Стойчо Стоев направи изключително интересни изявление по време на пресконференция преди гостуването на сините на Черно море.

„Искрено се надявам тези грешки да не са умишлени, а да са просто моментна преценка“, коментира наставникът на Левски Стойчо Стоев по повод решенията на реферите, които ощетиха „сините“ в първите три кръга на „А“ група.

„Съдиите правят грешки, то е видно. Видяхте в мача с Литекс – объркаха ситуация, отмениха гол на Литекс, няма спор.


Но имаше ситуация, в която можеше да дадат дузпа за Левски, имаше ситуация, която можеше да е втори жълт картон за Бумал за едно очевадно нарушение. Тоест потърпевши бяхме и ние, и Литекс. Сега в Разград една ситуация можеше по съвсем коренен начин да промени мача, евентуално. Говоря за отсъдената засада, която я нямаше. Ние няма как да променим съдиите, по-важно е те вътрешно за себе си да бъдат коректни спрямо отборите. Искрено се надявам тези грешки да не са умишлени, а да са просто моментна преценка“, каза по темата Стоев.

Неговите възпитаниците ще се опитат да спечелят първа победа от началото на сезона при гостуването си на Черно море в събота.

„По принцип е от значение за Левски, независимо с кой играеш, независимо от ситуацията, независимо от класирането, за Левски е наложително да побеждава. Надявам се постепенно във времето да почнем да го правим“.

„Курдов и Диаби по-вероятно няма да играят. Ако кажа, че ще е лесно, ще ви излъжа. Ако кажа, че ще е трудно, може би ще съм по-прав. В края на краищата, това ни е професията. Каквато и да е ситуацията, трудна или лесна, ние трябва да излизаме с чест от нея“, сподели Стоев.

„По принцип за младите не бива да прибързваме. И аз съм минал по този път и знам, че един млад футболист, за да го изградиш, ти трябва търпение и време. Те имат моята подкрепа. Осем са с втория вратар – той се оказа юноша, а аз мислех, че не е. Постепенно се създава спойка в отбора, свикват помежду си футболистите. Аз като цяло не мога да не съм доволен от тяхното представяне, тъй като малко или много те са заедно от общо 20 дни и се опитват да играят нелош футбол“, допълни треньорът на Левски.

„Георги Костадинов си имаше проблем с тази контузия от мача с Ботев Пловдив и тя не е излекувана. Но обстоятелствата са такива, че аз се принуждавам да го пускам, с болки, с инжекции. Момчето показва характер и играе с тези болки, но не може да изкара цял мач. Предполагам, че срещу Черно море ще бъде по същия начин. С Бедоя форсирахме влизането му в отбора. За мен най-реално беше средата на август да започна да го пускам по цял мач. Бях принуден малко по-рано да го направя“.

„Изпитвам нужното уважение спрямо всеки противник, но подготвям отбора си за сериозен двубой и да победим. Никога не е имало реваншистки чувства. Аз съм такъв човек, не виждам какво печелиш от такъв реваншизъм, защото в един момент колелото ще се завърти и бумерангът ще се върне при теб“, каза още Стоев.

„Когато не взимаш точки, със сигурност има някакво притеснение. Твърде рано сме, първенството току-що започна, много отбори тепърва ще губят точки, ние може да печелим точки. Рано е да се говори за някаква оценка“, завърши наставникът на Левски.

Ощр от категория Акценти