Намери ни
To Top

Биспинг уверен, че Фъргюсън може да върне Хабиб в UFC

Анализаторът, коментатор и бивш шампион на UFC в средна категория Майкъл Биспинг (30-9) вярва, че непобеденият бивш шампион на UFC в лека категория Хабиб Нурмагомедов (29-0) може да бъде върнат в ММА.

Това щяло да се случи, ако Хабиб и Тони Фъргюсън (23-5) станат треньори на новия сезон на The Ultimate Fighter. UFC се опитаха да организират битка между Нурмагомедов и Фъргюсън пет пъти, но всеки път двубоят беше отменен.

Първо бойците трябваше да се срещнат през 2015 г.


, след това през 2016 г., след това през 2017 г., след това през 2018 г., а последният опит за организиране на битка беше през 2020 година.

Нурмагомедов сложи край на кариерата си през октомври 2020 г., когато победи Джъстин Гейджи (23-4) на UFC 254 в Абу Даби. Дагестанската звезда запази титлата на UFC в лека категория и си тръгна непобеден.

Сега UFC са готови да ги направят треньори в TUF, а Биспинг вярва, че Тони може да накара Хабиб да се върне.

„Бях треньор в The Ultimate Fighter два пъти и знам от първа ръка какво се случва там. Когато контактувате с опонента си толкова често, искате да го удушите. 

Хабиб  има труден график, има много бизнес проекти, така че не може да бъде върнат в ММА с пари. Освен ако просто не иска да удари Фъргюсън в лицето.

Това шоу е създадено с акцент върху драмата. UFC иска те да станат треньори. Кой не обича Тони? Казва много неща, уверен е в себе си. 

Сигурен съм, че иска да се бие с Хабиб, защото вярва, че може да го победи. Мисля, че Тони може да ръчне мечката с пръчка, за да го събуди. Тогава кой знае какво ще стане.“, каза Биспинг в своя канал в YouTube.

mma.bg

Ощр от категория Бойни Спортове