Намери ни
To Top

Джош Емет победи Келвин Кейтър със съдийско решение

Джош Емет се справи с Келвин Кейтър в главната битка на UFC on ESPN 37, което се проведе в Остин, Тексас. 

Двамата се биха в категория “перо” и си спретнаха равностойна среща. Битката стигна до решение, което съдиите отсъдиха раздвоено за Емет – (47–48, 48–47, 48–47).

В началото двамата се финтираха доста.


Емет опита комбинация, но не постигна успех. Кейтър от своя страна вкарва две крошета. Емет вкара оувърхенд. Лоу кик от Джош и джаб от Кейтър. Джош получи аркада на окото, но не изглежда сериозна. Фронт кик от Кейтър. Кроше в тялото от Емет. Джош опита събаряне, но не успява да го осъществи.

Във втория рунд Емет вкара десен оувърхенд. Още попадения от Емет, който вкара и тежко ляво кроше. Фронт кик в лицето от Кейтър, който след това замахна сериозно, но без успех. Джабове от Кейтър и комбинация от Емет. Размяна на попадения от двете страни и край на рунда.

В третия рунд Кейтър продължи да залага на джаб. Емет отговаря с чисти крошета. Удари в тялото от Емет, десен и лакът от Кейтър. Размяна на джабове, лоу кик от Емет. Размяна на десни крошета, след което ъперкъти от Кейтър. Джаб от Келвин, оувърхенд от Емет. Много равностоен бой.

В четвъртия рунд Кейтър отново с джаб, а Емет с лоу кик. Келвин вкара комбинация и нещата започнаха да се получават за него. Емет опита събаряне, но не го постигна. Лакът със завъртане от Кейтър, а Емет успя да го поеме без проблем. Две чисти крошета влязоха в полза на Кейтър. Джабове от Келвин. Емет опита събаряне, но без успех. Коментаторите обявиха, че Емет води с рундовете. Явно последният рунд ще е решаващ.

В последния рунд лявото око на Емет почти се затвори. Кейтър вкара крошета, след което и ъперкът. Десен оувърхенд от Емет, който опита събаряне, но не го постига. Тежък ъперкът от Кейтър. Емет отнесе комбинация, след което и хай кик. Комбинация от Емет, a Кейтър го посрещна с джаб. Размяна на попадения и край на битката.

Битката бе равностойна, а съдиите отсъждиха в полза на Емет с раздвоено решение – (47-48, 48-47, 48-47). С тази победа Емет навлиза в серия от 5 поредни победи и призова за шампионска среща. Кейтър от своя страна се връща към загубите.

mma.bg

Ощр от категория Бойни Спортове