Намери ни
To Top

Бом Бок се класира за финала в Трета дивизия

Бом Бок ще се бори за титлата в Трета дивизия на НАЛБ. Отборът се класира за финала на първенството, след като постигна успех и във втория мач над Балканъ, този път със 75:69 (16:25, 20:15, 23:18, 16:11), за да продупчи билета си към спора за златото след победа с общ резултат 2-0.

На финала Бом Бок чака победителя от серията между първенеца от редовния сезон ЛА Бейкърс и четвъртия Спейс Джемс. Там резултатът е 1-0 в полза на Бейкърс.


Отборът на Балканъ постави мощно начало на двубоя, като още преди преполовяването на първата четвърт разликата надхвърли двуцифрените размери при 8:19 в полза на “зелените”. Тройка на Преслав Пешев вдигна дистанцията на цели 14 точки в началото на втория период при 16:30, но след това Мартин Раднев и Николай Мораров от състава на Бом Бок вдъхновиха своя отбор и му позволиха да се доближи на само четири точки от съперника си на голямата почивка при 36:40. 

Надлъгването между двата отбора продължи и след 15-минутната пауза, като след няколко серии с безответни точки от едната и другата страна Бом Бок успя да излезе напред в резултата при 59:58 преди старта на финалните десет минути. Символичните домакини записаха силен старт на финалния период, в който вдигнаха преднината си до девет точки при 69:60, като до края на мача затегнаха защитата си и се сдобиха с място на финала след 75:69.

Мартин Раднев завърши с 24 точки, 12 борби и 7 асистенции за победата на Бом Бок. Николай Мораров приключи с 18 точки и 7 овладени топки, а Георги Брестнички се разписа със 17 точки и 7 борби.

Иван Иванов отбеляза 22 точки за отбора на Балканъ, докато Преслав Пешев прибави още 20 от пейката.

Снимка: НАЛБ

Ощр от категория Баскетбол