Намери ни
To Top

Ига Швьонтек: Няма нищо случайно

Ига Швьонтек призна, че напрежението преди и по време на финала на Откритото първенство на Франция по тенис е било голямо. В мача за титлата полякинята се наложи с 6:1, 6:3 срещу младата американка Коко Гоф и постигна 35-ти пореден успех, с което изравни рекорда на Винъс Уилямс (САЩ) през 21-ви век.

„Коко, ще намериш своята титла, сигурна съм в това. Много съм доволна и щастлива, че всяка една част от екипа намери своето място, независимо от това, което се случваше.


Преди две години титлата в Париж беше изумителна, не съм го очаквала. Сега направих всичко, за да бъда тук, но напрежението беше доста голямо. Имам допълнителна мотивация, искам да се върна пак тук. Имам нужда от още опит. Искам да кажа и нещо към Украйна – бъдете силни“, коментира Швьонтек след финала.

Полската тенисистка, която по време на целия турнир носеше лента в цветовете на украинското знаме – синьо и жълто, спечели титлата на „Ролан Гарос“ и през 2020 година.

„Разбрах много през целия сезон – само небесата са таван за мен. Успявах да се фокусирам само върху следващата точка. Осъзнах, че не е така лесно в толкова дълъг период от много месеци. В момента съм залята от емоции. Втората титла тук е потвърждение, че няма нищо случайно. Искам да покажа постоянство. Радвам се, че бях съсредоточена две седмици и се задържах на това високо ниво“, каза още Швьонтек.

Гледайте всички най-вълнуващи тенис двубои от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Ощр от категория Тенис