Намери ни
To Top

Очаквайте на живо: Григор Димитров – Стефанос Циципас

Единственият българин в тенис елита Григор Димитров се изправя срещу световния номер 5 Стефанос Циципас във втори кръг на “Мастърс”-а в Рим. 

Двубоят се очаква да започне към 15:00 часа, като е трети в програмата на втория по големина корт “Grandstand”. Тя започна в 12:00 с битката на Арина Сабаленка и Джън Шуай (6:2, 6:0), а след тях излизат Пабло Кареньо Буста и Карен Хачанов.

Както е известно, Гришо загуби предишните си два мача на клей срещу Циципас съответно в Мадрид и Барселона, като не можа да спечели сет и да се противопостави успешно на шампиона от Монте Карло.


Българинът изостава с 1:4 в преките двубои, а довечера може да изиграе още един мач на двойки в тандем с Хуберт Хуркач, които трябва да срещнат Никола Мектич и Мате Павич.

Вчера Димитров се справи с коравия американец Брендън Накашима и едва за втори път в последните шест години записа успех в Рим, след като единствено през 2020-а в този период го бе правил. Тогава топ тенисистът ни стигна четвъртфиналите, а има и полуфинал през 2014-а.

Циципас се представя очаквано солидно на клей и днес ще се опита да изравни Карлос Алкарас по спечелени мачове през сезона до момента, като засега има 27. Той триумфира в Монте Карло, игра четвъртфинал в Барселона (загуба именно от Алкарас) и полуфинал в Мадрид (загуба от Александър Зверев). 

В Рим гъркът има две участия на четвъртфиналите, а през 2018-а и 2020-а губеше във втори кръг.

Гледайте всички най-вълнуващи тенис двубои от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Ощр от категория Тенис