Намери ни
To Top

Григор Димитров запази мястото си в топ 20 след „Мастърс“-а в Мадрид, Алкарас с рекордно класиране

Григор Димитров запази 20-ото си място в световната ранглиста след “Мастърс” турнира в Мадрид. Най-добрият български тенисист достигна до осминафиналите в испанската столица и прибави 80 точки към актива си и вече има 1830. Така той стопи до 163 точки преднината на Роберто Баутиста Агут, който е пред него в класацията. През тази седмица 30-годишният хасковлия ще има нова възможност за трупане на актив.


Той ще участва на “Мастърс”-а в Рим, където през миналата година отпадна още на старта и няма точки за защитаване.

Сериозен скок с 12 позиции направи втората ни ракета Димитър Кузманов, който игра полуфинал на “Чалънджър”-а в Прага. Това отлично представяне го върна в топ 200 и от днес той заема 194-о място с актив от 296 точки. Пловдивчанинът през новата седмица ще участва на “Чалънджър” турнира в Загреб, който ще бъде генералната му репетиция преди квалификациите на “Ролан Гарос”.

Адриан Андреев запазва позиция си на трета ракета на България, заемайки 362-ро място с актив от 119 точки. Александър Лазаров се изкачи с три места до №406 със 100 точки, а Александър Донски записа рекордно класиране в своята кариера – №525 с актив от 60 точки.

Челната петица остава непроменена. №1 в света продължава да е Новак Джокович, следван от Даниил Медведев, Александър Зверев, Рафаел Надал и Стефанос Циципас. След тях обаче има доста промени. Големият испански талант Карлос Алкарас, който в неделя спечели титлата в Мадрид, се изкачи с три позиции до рекордната за него №6, а Андрей Рубльов се завърна на седмата, измествайки Матео Беретини, който падна с две места. Четвъртфиналистът в испанската столица Феликс Оже-Алиасим се изкачи с едно място до №9, а Каспер Рууд затваря топ 10, след като загуби три позиции.

Гледайте всички най-вълнуващи тенис двубои от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Ощр от категория Тенис