Намери ни
To Top

Нюкасъл 0:1 Ливърпул, Кейта откри

Нюкасъл и Ливърпул играят при резултат 0:1 на “Сейнт Джеймсис Парк”.

Отборът на Еди Хау стартира агресивно за радост на препълнените трибуни. Домакините организираха няколко атаки още в първите минути, но не стигнаха до голово положение. Първата по-добра ситуация в мача беше за мърсисайдци.


В осмата минута Жота върна към Кейта, който отправи хубав удар, топката се отклони и мина покрай дясната греда на Дубравка. Малко по-късно след ъглов удар Ван Дайк стреля от воле, но прати топката високо над вратата.

Ливърпул продължава атаката на титлата. На мърсисайдци им предстои тежко гостуване на намиращия се в отлична форма Нюкасъл. “Свраките” са в серия от четири поредни победи и шест поредни домакински успеха. Те вече не се притесняват за оставането си и дори се изкачиха в топ 10. Отборът на Юрген Клоп може отново за няколко часа да се окаже на върха, което ще стане дори с равенство, тъй като Манчестър Сити играе по-късно днес.

Клоп е направил пет промени от мача с Виляреал през седмицата. Мохамед Салах, Фабиньо и Тиаго са на пейката, а сред титулярите са Джеймс Милнър, Наби Кейта и Диого Жота. Има и две промени в защита, където Джо Гомес ще играе вместо Трент Александър-Арнолд, а Жоел Матип на мястото на Ибрахима Конате.

НЮКАСЪЛ – ЛИВЪРПУЛ 0:1
0:1 – Кейта (19)

НЮКАСЪЛ: Дубравка, Крафт, Шер, Бърн, Таргет, Гимараеш, Шелви, Сен-Максимен, Уилок, Алмирон, Жоелинтон
ЛИВЪРПУЛ: Алисон, Гомес, Матип, Ван Дайк, Робъртсън, Кейта, Хендерсън, Милнър, Жота, Диас, Мане

Ощр от категория Световен футбол