Намери ни
To Top

Диян Боюклиев: Беше удоволствие да играем пред родна публика

Националният отбор на България по волейбол за девойки до 17 години се класира за Европейско първенство, след като победи Словакия с 3:0 и спечели европейската квалификация в София. 

„Радостни сме от успеха. Вкъщи малко по-лесно се случват нещата. Беше удоволствие да играем пред родна публика и пред пълни трибуни.


Емоцията беше много голяма. Имаше малко напреженние, но това е нормално. 

Словакия се хвърли с всички сили. Влязоха им доста тежки сервиси, справихме се, но беше много трудно на разпределителката за правилната дистрибуция. След това лека-полека се успокоихме и нещата си дойдоха на мястото. Поздравявам момичетата, пожелавам им най-вече да са здрави и весело изкарване на един от най-светлите български празници“, коментира след мача старши треньорът Диян Боюклиев. 

Елена Коларова беше с основен принос за победата на България. 

„Беше много емоционален мач. Опитахме се да дадем всичко. Получи се. Радвам се, че бяхме пред родна публика, това ни помогна за класиране на Европейското. И психилогически, и физически успяхме да издържим благодарение на добрия колектив и на качествата ни. Издържахме на посрещане и това беше важен фактор“, каза централната блокировачка.

Ощр от категория Волейбол