Намери ни
To Top

На „Герена“ се готвят за празник, но Лудогорец не е казал последната си дума

Тази вечер ще бъде определен вторият финалист в турнира за Купата на България. Отборите на Левски и Лудогорец отново застават един срещу друг в реванша от 1/2-финалите в турнира. „Сините“ спечелиха с 3:2 в Разград и са сериозен фаворит. Още повече, че те ще играят на свой терен пред препълнените трибуни на „Георги Аспарухов“.


„Орлите“ обаче в никакъв случай не бива да бъдат отписвани и те ще направят всичко възможно да постигнат обрат и да си уредят среща с ЦСКА – София на финала.

Както вече стана дума, еуфорията на „Герена“ е огромна. Феновете са в екстаз след силното представяне на отбора през пролетта и ще препълнят стадиона. В началото на сезона целта на Левски бе основно да оцелее финансово. Отборът обаче показа огромно израстване под ръководството на Мъри Стоилов, а апетитът идва с яденето. Така Купата на България се превърна в голямата цел. Това е най-добрият шанс на „сините“ да се доберат и до място в евротурнирите и да вдигнат първи трофей от доста време насам.

От друга страна за Лудогорец този турнир не изглежда като чак толкова голям приоритет. „Зелените“ постигнаха основната си цел – спечелването на 11-ата поредна титла на България, което ще даде шанс на отбора отново да играе в квалификациите за Шампионската лига. Купата на България обаче може да бъде като сладък десерт за разградчани. Те доминират в българския футбол вече над 10 години, но за Купата тимът не може да се похвали с особено големи успехи, като успя само 2 пъти да грабне трофея през 2012 и 2014 година. Това е допълнителен стимул пред отбора да спечели и този турнир и да завоюва дубъл за трети път в историята си.

БФС обаче запази правилото за голове на чужд терен в тази надпревара. Това по-скоро е в ущърб на Лудогорец. За да продължат напред разградчани трябва да спечелят минимум с два гола разлика тази вечер. Те могат да се класират и с успех с гол повече от съперника, но само при положение, че двата тима направят нов спектакъл и срещата завърши 3:4, 4:5 и т.н. За Левски опциите за продължаване към финала са доста повече – победа, равенство или дори минимална загуба с 0:1 или 1:2 би класирала „сините“ напред.

Съперниците вече се срещнаха два пъти в първенството, като и двете срещи бяха спечелени от Лудогорец. Всъщност в последното си гостуване на „Георги Аспарухов“ през есента разградчани се наложиха с 4:2, което трябва да бъде като обеца на ухото за „сините“. През пролетта „Орлите“ триумфираха и в домакинството си на „Хювефарма Арена“ с 2:1.

Треньорът на домакините Станимир Стоилов не може да използва в този мач наказания Илиян Стефанов. Добрата новина за наставника обаче е, че в състава се завръщат изтърпелият наказанието си Хосе Кордоба, както и възстановеният от контузия Георги Миланов.

Станимир Стоилов - Мъри

Очаква се Мъри да изведе на терена Андреев на вратата и триото Ван дер Каап, Сундберг и Кордоба в отбрана. Михайлович и Цунами ще бъдат в ролята на халф-бекове, а Миланов, Кръстев и Краев ще си партнират в средата на терена. В атака пък ще се разчита на Уелтън и Бари.

Анте Шимунджа

Треньорът на гостите Анте Шимунджа не може да използва тази вечер единствено контузения Пинас. Той се очаква да заложи на Слуга под рамката и карето Карничник, Пластун, Вердон и Недялков в отбрана. Сантана и Гонсалвеш ще бъдат опорните полузащитници, а Каули ще действа в ролята на плеймейкър. Текпетей и Десподов ще оперират по двете крила, а атаката ще води Сотириу.

Купа на България, 1/2-финал, реванш:

Купа на България, 1/2-финал, реванш:

ЛЕВСКИ – ЛУДОГОРЕЦ (в първия мач 3:2)

ЛЕВСКИ: Андреев, Ван дер Каап, Сундберг, Кордоба, Михайлович, Цунами, Кръстев, Миланов, Краев, Уелтън, Бари

ЛУДОГОРЕЦ: Слуга, Карничник, Пластун, Вердон, Недялков, Сантана, Гонсалвеш, Каули, Текпетей, Десподов, Сотириу

ЛУДОГОРЕЦ: Слуга, Карничник, Пластун, Вердон, Недялков, Сантана, Гонсалвеш, Каули, Текпетей, Десподов, Сотириу

Стадион: „Георги Аспарухов“, София

Съдия: Драгомир Драганов

Начало: 19:00 часа

Снимки: Sportal.bg

Ощр от категория efbet Лига