Намери ни
To Top

Манчестър Сити се позабави, но пречупи Брайтън и си върна първото място

Манчестър Сити си върна първото място в Премиър лийг, от което шампионите бяха изместени за 24 часа след вчерашната победа на Ливърпул над Манчестър Юнайтед. „Гражданите“ победиха с 3:0 Брайтън на „Етихад“ и отново са с точка пред мърсисайдци. Тимът на Джосеп Гуардиола изпитваше затруднение да намери път към вратата на добре организирания съперник преди почивката, но през второто полувреме Рияд Марез (53′), Фил Фоудън (65′) и Бернардо Силва (82′) вкараха три безответни гола, с което донесоха заслужената победа на домакините. „Небесносините“ имаха и късмет, тъй като първите две попадения паднаха след сериозна поредица от рикошети.


Джосеп Гуардиола бе направил шест промени в сравнение с полуфинала за Фа Къп срещу мърсисайдци. Едерсон, Лапорт, Де Бройне, Родри, Гюндоган и Марез се завърнаха. Джон Стоунс действаше като десен краен бранител.

Соли Марч започна вместо наказания Ива Бисума. Дани Уелбек пък заменя Леандро Тросар, който отбеляза победния гол за Брайтън срещу „шпорите“. Белгиецът изобщо не е в групата на „чайките“.

Гостите бяха доста организирани преди почивката и въпреки че „гражданите“ оказаха сериозен натиск, до гол не се стигна. Марез не успя да се възползва от едно лошо изчистване на Санчес в 16-ата минута. Алжирецът обаче се забави и в решаващия момент Кайседо се хвърли на шпагат и блокира. Де Бройне нанесе един опасен удар от около 25 метра, който премина встрани, а единственият точен изстрел в актива на Сити преди почивката отправи Бернардо Силва. Това се случи в 28-ата минута, но Санчес се справи без особен проблем. „Гражданите“ владееха топката в 66% от първото полувреме, но домакините действаха без особена енергия.

В началото на второто полувреме Сити изпълни три корнера през вратата на Брайтън, но удари на Кансело и Родри бяха отклонявани встрани от целта. В 53-тата минута домакините организираха контраатака, след която, не без помощта на късмета, излязоха напред в резултата. Де Бройне изнесе през центъра, Кайседо опита да го фаулира, но не успя, след което след рикошет топката стигна до Марез. Ударът на алжиреца също се отклони в бранител и влезе във вратата на Санчес за 1:0.

В 65-ата минута Фоудън удвои. Марез изпълни корнер по земя към английския национал, който стреля от 20-ина метра. Топката отново рикошира и значително промени траекторията, ставайки невъзможна за Санчес – 2:0.

Манчестър Сити: Едерсон, Стоунс, Аке, Лапорт, Кансело, Родри, Б. Силва, Гюндоган, Де Бройне, Фоудън, Марез

Брайтън: Санчес, Лампти, Кукурейя, Дънк, Велтман, Марч, Грос, Мвепу, Макалистър, Кайседо, Уелбек

ГЛЕДАЙТЕ НА ЖИВО ТУК!

Снимки: Imago

Ощр от категория Световен футбол