Намери ни
To Top

Атлетико не спечели нито едно домакинство в ШЛ

Атлетико Мадрид отпадна от Шампионската лига след драматичен реванш срещу Манчестър Сити. Двубоят на “Уанда Метрополитано” приключи без голове и по този начин “дюшекчиите” бяха елиминирани с общ резултат 0:1. Тимът на Диего Симеоне е първият в историята на турнира, който достигна до тази фаза без да е спечелил нито един мач у дома. В групите Атлетико направи равенство с Порто и загуби от Милан и Ливърпул.


На осминафиналите пък тимът завърши 1:1 с Манчестър Юнайтед в Мадрид, след което спечели с 1:0 реванша на “Олд Трафорд”. 

Като цяло Атлетико е в серия от 8 мача без победа на своя стадион в Шампионската лига. Тя включва 5 равенства и 3 загуби. За последно отборът на Диего Симеоне записа домакински успех в турнира на 27 октомври 2020 година – 3:2 срещу РБ Лайпциг. 

Манчестър Сити пък продължи серията си без загуба във всички турнири. “Гражданите” не познават вкуса на поражението от 19 февруари, когато отстъпиха с 2:3 на Тотнъм в Премиър лийг. Последваха 10 мача, в които тимът постигна 6 победи и 4 равенства. 

Съставът на Пеп Гуардиола е полуфиналист в Шампионската лига за втора поредна година и общо за трети път в историята си.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Световен футбол