Намери ни
To Top

Давид Давидов пред Sportal.bg: Не сме очаквали нищо по-различно от отбора на Мартин Стоев

Вицепрезидентът на Българската федерация по волейбол и един от президентите на волейболен клуб Левски Давид Давидов, който беше специален гост във волейболното предаване на Sportal.bg и Sportal TV – Block Out, сподели, че не са очаквали нищо по-различно от отбора на Мартин Стоев, който се класира на ЕвроВолей 2022 в Италия. Относно националния отбор за девойки до 19 години Давидов заяви, че трябва да бъдат зададени въпроси и да бъдат дадени отговори от треньорското ръководство, защото представянето им е разочароващо според него.

„Не сме очаквали нищо по-различно от отбора на Мартин Стоев.


Тези момчета поставиха доста висока летва през последните години и нищо освен класиране в четворката не е по техните стандарти в момента, което за нас е изключително радващо. Но не е само този съставът, който отива на Европейско. През януари по-малките им колеги до 18 години, водени от Виктор Карагьозов, също си осигуриха участие на европейски финали. Очакваме същото и от най-големите до 22 години, които ще имат квалификация през май. Ще има още един турнир за класиране на Европейско през следващата година за най-новия ни състав набор 2007 година, на който ще бъдем домакини през август. Така че мога да кажа, че в младежкото-момчешкото направление имаме поводи за оптимизъм и очакване с нетърпение на техните предстоящи изяви на европейските първенства“, каза Давидов.

„Що се отнася до момичетата, предстои квалификация още в рамките на този месец за отбора до 17 години, като се надяваме да нямаме такива резултати и тимът да се класира на финалите. За представянето ни в Словения на отбора до 19 години, мисля че тепърва ще се направят някакви анализи – какви са били мотивите за тази селекция, защото в нея личат повече имена на състезателки, които са от набора до 17 години. Дали наистина нямаме качествени и равностойни по-добри състезателки във възрастта си или е била поставена някаква друга цел от самите треньори към този състав. Мисля, че ще има дискусии в рамките на треньорската комисия към федерацията, която ще зададе своите въпроси и ще се надява на някакви аргументи, защото ние очаквахме честно казано труден мач със Словения, които имат приличен състав, но не сме очаквали загуба от Финландия. Просто ще трябва да бъдат зададени въпроси и да бъдат дадени отговори. За мен като фен на волейбола, като участник в клубен отбор, занимаващ се и с момичета, такова развитие е разочароващо“, коментира още вицепрезидентът на БФВ.

Снимки: Владимир Иванов

Ощр от категория Волейбол